Pete maronii pe piele – tratament

Pete maronii tratament

Petele maronii de pe piele au mai multe nume, cum ar fi pete cauzate de vârstă, pete hepatice, pete solare, decolorarea pielii, hiperpigmentare sau pistrui. Deşi sunt inofensive (nu sunt cauzatoare de cancer), acestea sunt într-adevăr inestetice şi constituie o adevărată problemă pentru noi. Petele maronii pe piele apar de obicei după vârsta de 50 de ani şi devin din ce în ce mari odată cu înaintarea în vârstă. Acestea apar de cele mai multe ori pe faţă, scalp şi pe mâini.

Cauza principală a apariţiei lor este expunerea excesivă la soare. Poţi preveni apariţia petelor maronii pe piele prin folosirea cremelor şi loţiunilor de protecţie solară. Există mai multe modalităţi prin care poţi trata petele maronii, reduce apariţia lor, şi care duc chiar şi la înlătuarea lor.

Foloseşte suc de lămâie. Aceasta este cea mai simplă şi mai ieftină metodă de reducere a petelor, în special a petelor legate de vârstă. Sucul de lămâie este un înălbitor natural.

Încearcă peroxid de hidrogen. Acesta este un alt înălbitor, dar mai puternic decât sucul de lămâie. Este folosit în decolorantele de păr şi în produsele de albire a dinţilor. Soluţiile cu peroxid de hidrogen conţin circa 3-3,5% peroxid. Nu se recomandă produse cu o concentraţie mai mare decât cea mai sus amintită, acestea fiind periculoase pentru piele.

Aplică lapte bătut. Acesta conţine acid lactic şi este un remediu de origine naturală recomandat de zeci de ani ca o modalitate de a trata petele maro.

Peelingul chimic. Acesta afectează numai suprafaţa pielii prin decolorarea ei. Este o procedură oarecum scumpă cu posibile riscuri şi efecte secundare, cum ar fi înroşirea şi iritarea pielii. Această procedură ar trebui făcută numai de persoane competente, cum ar fi medicii sau cosmeticienii.

Recomandari Despre-copii.com

Continutul inalt de fibre hidrosolubile din ovaz creeaza o senzatie de satietate, de aceea taratele de ovaz sunt din ce in ce mai utilizate in curele de slabire.

citeste continuarea ...

Crezi ca ouale se pastreaza mai bine in frigider? La fel ca rosiile sau castravetii? Ei bine, te inseli! Sunt alimente care se pastreaza mai bine daca sunt tinute intr-un loc racoros, dar nu…

citeste continuarea ...

Conform ultimelor studii realizate de cercetatorii americani, ne putem proteja de cancerul ovarian prin schimbarea obiceiurilor alimentare, dar si cu 2 pahare de ceai negru pe zi.

citeste continuarea ...

Stiati ca uleiul de masline va poate ajuta sa va albiti dintii in mod natural, fiind eficient impotriva petelor si in prevenirea formarii tartrului?

citeste continuarea ...