Pot sa ma vopsesc in timpul sarcinii?

Pot sa-mi vopsesc parul daca sunt insarcinata?

Sunt pareri impartite legate de vopsirea parului in timpul sarcinii. Din pacate, nu sunt studii stiintifice care sa dovedeasca daca este sau nu bine ca femeile insarcinate sa se vopseasca.

Cu toate acestea, pentru a nu-ti asuma niciun risc, este de preferat sa astepti sa te vopsesti din al doilea trimestru de sarcina, cand copilul este mai putin vulnerabil la chimicalele pe care vopseaua de par le contine. De asemenea, este de preferat sa eviti contactul vopselei cu scalpul intrucat o contitatea din aceste chimicale continute in vopsea pot fi absorbite in organism.

Poate ai auzit ca exista vopsele naturiste de par, insa inainte de a apela la ele, citeste cu atentie ingredientele pentru ca in spatele denumirii de “produs naturist” poti avea surpriza unor ingrediente sintetice. Fii atenta la ingrediente de genul p- fenilendiamina, dihydroxybenzene sau aminofenol. Aceste ingrediente sunt folosite nu numai in vopselurile permanente, dar si vopselurile semi-permanente le pot contine.

Pot sa ma vopsesc cu Henna daca sunt insarcinata?

Henna este o vopsea de par naturala semi-permanenta, care se foloseste de mii de ani pentru vopsirea parului si care este considerata sigura chiar si in sarcina. Insa fii atenta – exista si vopsea henna care contine compusi chimici si urme de metale care pot fi riscante in sarcina. Deci, asigura-te ca vopseaua aleasa este una 100% naturala.

Concluzii

Asadar, poti sa-ti vopsesti parul daca esti insarcianta?

Este foarte important pentru femei sa se simta bine in pielea lor in timpul sarcinii, iar daca firele albe iti dau o stare proasta, atunci vopseste-ti parul. Insa incearca sa te vopsesti de cat mai putine ori in timpul sarcinii, cand o faci sa folosesti produse 100% naturale; evita pe cat posibil contactul cu pielea capului dar si contactul direct cu mainile (neaparat trebuie sa folosesti manusi). Pe langa toate acestea, vopseste-te intr-un loc ventilat bine, pentru a minimiza expunerea la substantele continute in vopsea.

Recomandari Despre-copii.com

Curmalele reprezinta un real beneficiu pentru femeile insarcinate si pentru mamicile care alapteaza. Unele experimente au aratat faptul ca un consum regulat de curmale intareste musculatura uterina.

citeste continuarea ...

In general, se recomanda femeilor insarcinate sa consume peste de cel mult 2 ori pe saptamana! Dar atentie, nu orice peste!

citeste continuarea ...

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) nu recomanda utilizarea ceaiului de sunatoare la gravide sau la femeile care alapteaza.

citeste continuarea ...

Este stiut faptul ca femeile gravide şi cele care încearcă să conceapă un copil ar trebui să evite consumul de cofeina in cantitati mari.

citeste continuarea ...

Mierea este un aliat puternic al unui sistem imunitar puternic. Insa este recomandat sa o consumam in timpul sarcinii?

citeste continuarea ...