Sucurile de fructe – un pericol pentru sanatate!

suc de fructe sanatate pericol

Sucurile de fructe, deseori pline de zahar, pot pune usor cateva kilograme pe dumneavostra: un pahar mare de suc de portocale are 120 de calorii. In loc de asta, incercati sa „mancati” sucul de fructe – taiati o portocala in felii si mancati-o la micul dejun. Va va lua mai mult timp sa o consumati, dar va fi absolut proaspata si neprelucrata si veti obtine dublul dozei zilnice recomandate de vitamina C.

* Stiati ca: Un pahar cu suc de portocale contine aceeasi cantitate de zahar ca un pahar de cola?

De ce sucurile de fructe reprezinta un pericol pentru sanatate?

Majoritatea oamenilor considera ca in sucul de fructe regasim toate beneficiile fructelor intregi. Din pacate, este fals!

1. in primul rand pentru ca sucul de fructe contine in cantitate considerabila zaharuri cu asimilare rapida – pe langa faptul ca va veti bombarda corpul cu aceste zaharului, la scurt timp veti avea o foame de lup.

2. sucul de fructe nu contine fibre alimentare

3. vitaminele si antioxidanti din fructe dispar progresiv in timpul procesarii si mai ales daca sucul nu este consumat imediat dupa preparare. Daca aveti obiceiul sa cumparati sucul de fructe din magazine, ganditi-va la timpul trecut intre procesare si consumare, poate fi vorba de zile, saptamani sau chiar ani! In plus, s-a demonstrat ca prin pasteurizare se pierde vitamina C, ceea ce inseamna ca sucul de fructe nu este bogat in vitamine si antioxidanti asa cum vor sa ne faca sa credem reclamele TV.

Bine de stiut! Consumul de fructe reduce semnificativ riscul de diabet zaharat in timp ce sucul de fructe, il creste!

Pe scurt, sucurile de fructe pierd beneficiile nutritive ale fructelor intregi (vitamine, minerale, fibre alimentare, antioxidanti) si cresc concentratia de zahar si viteza acestuia de asimilare! 

De ce fructele intregi sunt bune pentru sanatate?

Fructele sunt bogate in vitamine, minerale, antioxidanti si fibre alimentare. Acestea sunt esentiale pentru buna functionare a organismului, prevenind imbatranirea celulelor, cancerul, problemele digestive etc. Majoritatea fructelor nu contin grasimi sau proteine, sunt bogate in glucide, dar asimilarea lor este relativ lenta atunci cand mancam fructul intreg. Asadar, mancand fructul intreg evitati asimilarea zaharului in sange si in plus va ofera senzatia de satietate.

Recomandari Despre-copii.com

Continutul inalt de fibre hidrosolubile din ovaz creeaza o senzatie de satietate, de aceea taratele de ovaz sunt din ce in ce mai utilizate in curele de slabire.

citeste continuarea ...

Crezi ca ouale se pastreaza mai bine in frigider? La fel ca rosiile sau castravetii? Ei bine, te inseli! Sunt alimente care se pastreaza mai bine daca sunt tinute intr-un loc racoros, dar nu…

citeste continuarea ...

Conform ultimelor studii realizate de cercetatorii americani, ne putem proteja de cancerul ovarian prin schimbarea obiceiurilor alimentare, dar si cu 2 pahare de ceai negru pe zi.

citeste continuarea ...

Stiati ca uleiul de masline va poate ajuta sa va albiti dintii in mod natural, fiind eficient impotriva petelor si in prevenirea formarii tartrului?

citeste continuarea ...