Culorile domestice ale bunei dispoziţii

Aveţi nevoie de o schimbare de decor? Simţiţi nevoia de relaxare, calm şi siguranţă? Încercaţi să schimbaţi culorile pereţilor casei voastre în nuanţe care să va transmită buna dispoziţie, să vă facă să vedeţi viaţa în roz. Se ştie că toate culorile emit vibraţii şi acţionează asupra psihicului, fiecare culoare transmitând un efect specific.

Sunteţi foarte stresat?

Calmaţi-vă alegând culori relaxante, sedative, cum ar fi bleul sau verdele deschis, perfecte pentru pereţii unei camere sau ai unei băi. Mai sunt liniştitoare lila-ul, verdele gălbui sau praz. Evitaţi roşul, chiar şi pentru ţesături, tapiţerii sau obiecte, mai ales în dormitor sau în camera de zi, care sunt locuri de odihnă şi relaxare.

Vreţi să fiţi calmi şi senini?

Pentru suprafeţele întinse, alegeţi tonuri care liniştesc cum ar fi bejurile, albul pastelat, ivoire-ul ce conferă un sentiment de pace şi armonie, astfel decât albul obişnuit. Dacă vreţi ceva mai colorat, alegeţi bordeaux-ul deschis.

Vă lipseşte tonusul?

Treziţi-vă cu tonuri tonice şi acidulate care strălucesc şi degajă energie, cum ar fi galbenul stălucitor ca soarele, culoarea cărămizii, corai-ul, culoarea piersicii, galbenul pai sau cel al florii soarelui. Puteţi opta şi pentru roşul ţipător dacă sunteţi cu moralul la pământ, fiindcă e dinamic, euforic şi stimulează. Culoarea roşie are un efect foarte rapid asupra noastră, deoarece se percepe foarte repede (în 2,25 sutimi de secundă faţă de 5 sutimi de secundă pentru culoearea albastră.) Dacă totuşi nu aveţi curajul să vopsiţi pereţii în roşu, puneti-vă perdele sau huse roşii pe canapea, mâncaţi în farfurii sau dormiţi în cearceafuri roşii.

Doriţi să vă simţiţi în siguranţă?

Optaţi pentru nuanţe liniştatoare ce conferă intimitate ca roz închis, mov, culoarea prunei, griul albăstrui, care sunt în acelaşi timp şi nişte culori elegante. Evitaţi albul simplu, rece ca zăpada care transmite distanţă şi ostilitate.

Visaţi să evadaţi în alte locuri?

Alegeţi culorile întâlnite în natură în timpul vacanţelor de vară: verdele mării sau al frunzei, galben-nisipiu, albastru ca cerul sau marea, movul sau lila-ul florilor de primăvară. Vopsiţi-vă pereţii în aceste culori şi decoraţi-vă apoi casa cu plante şi obiecte din lemn. Evitaţi culorile închise care sunt mai apăsătoare, ca albastrul marin sau verdele smarald, în special pe pereţii mari.

Este bine să ţineţi cont de câţiva factori înainte de a alege o culoare, si anume:

  • Nu folosiţi mai mult de trei culori diferite în aceeaşi cameră. Retina nu se va obişnui cu acest surplus de culoare, iar efectele specifice fiecărei nuanţe se vor anula.
  • Într-o nuanţă de culori, nuanţa caldă trebuie întotdeauna să domine nuanţa rece.
  • Pentru a mări efectele culorii roşii şi a o face mai stălucitoare, decoraţi camera respectivă cu obiecte verzi.

 

0 Shares
Top articole:

Crezi ca ouale se pastreaza mai bine in frigider? La fel ca rosiile sau castravetii? Ei bine, te inseli! Sunt alimente care se pastreaza mai bine daca sunt tinute intr-un loc racoros, dar nu…

citeste continuarea ...

Oţetul de mere nu este bun doar pentru salate, acesta este şi un produs cosmetic natural şi extrem de eficient. În plus, este şi accesibil la preţ.

citeste continuarea ...

Bicarbonatul de sodiu este extrem de eficient impotriva cosurilor, a punctelor negre si pentru a calma pielea iritata.

citeste continuarea ...

Stiati ca uleiul de masline va poate ajuta sa va albiti dintii in mod natural, fiind eficient impotriva petelor si in prevenirea formarii tartrului?

citeste continuarea ...

Putem considera coarda de sarit ca cel mai bun aliat al nostru atunci cand vrem sa dam jos kilogramele in plus, sa scapam de celulita sau pur si simplu cand vrem sa ne simtim bine in pielea noastra.

citeste continuarea ...

Ştim deja de numeroasele efecte benefice pe care chefirul le are asupra sănătăţii întregului organism, dar ştiai că acesta face minuni şi asupra pielii noastre?

citeste continuarea ...

Mierea este un aliat puternic al unui sistem imunitar puternic. Insa este recomandat sa o consumam in timpul sarcinii?

citeste continuarea ...