Pescarii

Obiective: dezvoltarea spiritului de echipă; dezvoltarea indicilor calităţilor motrice viteza (de reacţie şi de deplasare) şi forţa.

Participanţi: circa 20-30 de concurenţi.

Locul desfăşurării: sală sau în aer liber.

Desfăşurare: Se formează două echipe egale ca număr, alcătuite din jăcători care vor reprezenta unii „pescarii” şi alţii „pestii”. Apoi, se delimitează un teren ca fiind „lac” pentru „peşti”. „Peştii” nu au voie să părăsească „lacul”. „Pescarii” se iau de mână şi formează o plasă. La semnalul dat de conducătorii jocului, „peştii” încearcă să nu intre în plasă, iar „pescarii” încearcă să-i prindă, fără să-şi dea drumul la mâini. Fiecare „peşte” care este atins de plasă este eliminat din joc. Jocul se termină când toţi „peştii” sunt prinşi. Echipele schimbă apoi rolurile. Câştigătoare va fi echipa care reuşeşte în cel mai scurt timp să prindă „peştii”. Durata jocului poate fi stabilită şi după ceas.

0 Shares
Recomandari Despre-copii.com
Top articole:

Crezi ca ouale se pastreaza mai bine in frigider? La fel ca rosiile sau castravetii? Ei bine, te inseli! Sunt alimente care se pastreaza mai bine daca sunt tinute intr-un loc racoros, dar nu…

citeste continuarea ...

Oţetul de mere nu este bun doar pentru salate, acesta este şi un produs cosmetic natural şi extrem de eficient. În plus, este şi accesibil la preţ.

citeste continuarea ...

Bicarbonatul de sodiu este extrem de eficient impotriva cosurilor, a punctelor negre si pentru a calma pielea iritata.

citeste continuarea ...

Stiati ca uleiul de masline va poate ajuta sa va albiti dintii in mod natural, fiind eficient impotriva petelor si in prevenirea formarii tartrului?

citeste continuarea ...

Putem considera coarda de sarit ca cel mai bun aliat al nostru atunci cand vrem sa dam jos kilogramele in plus, sa scapam de celulita sau pur si simplu cand vrem sa ne simtim bine in pielea noastra.

citeste continuarea ...

Ştim deja de numeroasele efecte benefice pe care chefirul le are asupra sănătăţii întregului organism, dar ştiai că acesta face minuni şi asupra pielii noastre?

citeste continuarea ...

Mierea este un aliat puternic al unui sistem imunitar puternic. Insa este recomandat sa o consumam in timpul sarcinii?

citeste continuarea ...