Nasterea in apa si riscurile ei

Riscuri nastere in apa

Care sunt riscurile naşterii în apă pentru mamă şi copil?

Naşterea în apă devine o opţiune tot mai populară, femeile căutând din ce în ce mai mult o naştere mai rapidă şi mai puţin dureroasă.

Este naşterea în apă sigură?

În ultimii 30 de ani, când naşterea în apă a crescut în popularitate, s-au realizat puţine cercetări pentru a determina riscurile naşterii în apă. Unele studii efectuate în Europa au relevat faptul că rata mortalităţii în cazul naşterii în apă este la fel de mare ca în cazul naşterii normale convenţionale. Jurnalul medical britanic (British Medical Journal), cu toate că este 95% încrezător în naşterea în apă, nu neagă posibilele riscuri care pot apărea.

Riscurile travaliului şi naşterii în apă

Înfecţiile

Există un risc de infecţie într-un bazin cu apă. Totuşi, naşterea convenţională nu este mai sterilă, copiii fiind expuşi în aceeaşi măsură microbilor.

Monitorizarea şi acţionarea în caz de urgenţe

Naşterea în apă este contraindicată în următoarele cazuri:

– dacă apar sângerări anormale în timpul travaliului

– dacă tensiunea arteriară a femeii creşte

– dacă apa din bazin devine foarte murdară

– femeia se simte fără puteri sau somnoroasă

– anomalii ale frecvenţei cardiace a copilului

Riscul inhalării de apă

Există şanse ca în momentul în care fătul încearcă să inspire, apa să pătrundă în plămâni, insa aceste cazuri sunt rare, intrucat un nou-născut are un reflex care-l face să închidă instinctiv căile respiratorii şi-l împiedică să respire sub apă.

Posibile afectiuni ale cordonului ombilical

O atenţie sporită trebuie să se acorde ridicării copilului din apă pentru a nu afecta cordonul ombilical. Deşi nu este o ameninţare a vieţii, aceasta este o complicaţie inutilă care ar trebui să fie evitată.

 

Sursă foto: http://www.flickr.com

0 Shares
Top articole:

Crezi ca ouale se pastreaza mai bine in frigider? La fel ca rosiile sau castravetii? Ei bine, te inseli! Sunt alimente care se pastreaza mai bine daca sunt tinute intr-un loc racoros, dar nu…

citeste continuarea ...

Oţetul de mere nu este bun doar pentru salate, acesta este şi un produs cosmetic natural şi extrem de eficient. În plus, este şi accesibil la preţ.

citeste continuarea ...

Bicarbonatul de sodiu este extrem de eficient impotriva cosurilor, a punctelor negre si pentru a calma pielea iritata.

citeste continuarea ...

Stiati ca uleiul de masline va poate ajuta sa va albiti dintii in mod natural, fiind eficient impotriva petelor si in prevenirea formarii tartrului?

citeste continuarea ...

Putem considera coarda de sarit ca cel mai bun aliat al nostru atunci cand vrem sa dam jos kilogramele in plus, sa scapam de celulita sau pur si simplu cand vrem sa ne simtim bine in pielea noastra.

citeste continuarea ...

Ştim deja de numeroasele efecte benefice pe care chefirul le are asupra sănătăţii întregului organism, dar ştiai că acesta face minuni şi asupra pielii noastre?

citeste continuarea ...

Mierea este un aliat puternic al unui sistem imunitar puternic. Insa este recomandat sa o consumam in timpul sarcinii?

citeste continuarea ...