Beneficiile naşterii sub apă

Nasterea in apa

Naşterea sub apă se realizează într-o cadă cu apă caldă. Puteţi sta în apă în timpul travaliului şi să ieşiţi din apă când trebuie să naşteţi, dar puteţi, de asemenea, să continuaţi să rămâneţi în apă şi în timpul naşterii. Teoria din spatele naşterii în apă este că bebeluşul şi-a petrecut  9 luni în sacul amniotic şi astfel naşterea într-un mediu similar este blândă pentru copil şi mai puţin stresantă pentru mamă.

Reducerea stresului din timpul travaliului şi a naşterii reduce, de asemenea, complicaţiile fetale. Pentru a fi sigură că naşterea va decurge în condiţii de siguranţă maximă, apelează la personalul medical pentru supraveghere.

Care sunt beneficiile naşterii sub apă?

Naşterea sub apă oferă numeroase beneficii, şi anume:

Confort

Multe femei care aleg această metodă de a naşte au solicitat mai puţin metodele de ameliorare a durerii. Acest lucru se datorează în parte faptului că atingerea apei asupra terminaţiilor nervoase din partea inferioară a spatelui reduce durerea.

Uşurinţa de a schimba poziţia corpului

Naşterea în apă contracarează efectele gravitaţiei, ceea ce face mai uşor pentru mamă de a schimba poziţiile corpului. Capacitatea sporită de a schimba diferite poziţii poate fi extrem de folositoare în naşterea unui copil mare.

Reducerea anxietăţii

Atunci când mama nu este într-o stare de aşteptare încordată, trupul ei nu poate produce hormonii de stres, cum ar fi adrenalina, noradrenalina, sau catecolamina. Aceşti hormoni stimulează reacţia organismului de a se apăra, ceea ce nu este de dorit în timpul travaliului. Dacă aceşti hormoni nu sunt prezenţi, corpul mamei va produce în schimb endorfine, care scad senzaţia de durere.

Relaxare

Atunci când dă naştere în apă, mama poate deveni atât de relaxată încât ea poate chiar şi adormi! Dacă mama menţine această relaxare profundă, ea este în măsură să oprească ciclul de frica-tensiune-durere şi poate avea acea naşterea naturală la care a visat.

Travaliu mai scurt

Statisticile arată că femeile care au ales să nască în apă, au avut travaliul mai scurt, cu condiţia ca mama să intre în apă cu suficient timp înainte pentru a se putea relaxa. Altfel, dacă mama intră în apă prea curând, rezultatul nu va mai fi acelaşi.

O adaptare mai uşoară a nou-născuţilor

Naşterea în apă, oferă o tranziţie liniştitoare din pântecele mamei în lumea exterioară. Ochii lor nu sunt supuşi brusc luminii exterioare, mirosurilor medicinale, zgomotului. În schimb, li se permite să se aclimatizeze în ritmul lor propriu.

0 Shares
Top articole:

Crezi ca ouale se pastreaza mai bine in frigider? La fel ca rosiile sau castravetii? Ei bine, te inseli! Sunt alimente care se pastreaza mai bine daca sunt tinute intr-un loc racoros, dar nu…

citeste continuarea ...

Oţetul de mere nu este bun doar pentru salate, acesta este şi un produs cosmetic natural şi extrem de eficient. În plus, este şi accesibil la preţ.

citeste continuarea ...

Bicarbonatul de sodiu este extrem de eficient impotriva cosurilor, a punctelor negre si pentru a calma pielea iritata.

citeste continuarea ...

Stiati ca uleiul de masline va poate ajuta sa va albiti dintii in mod natural, fiind eficient impotriva petelor si in prevenirea formarii tartrului?

citeste continuarea ...

Putem considera coarda de sarit ca cel mai bun aliat al nostru atunci cand vrem sa dam jos kilogramele in plus, sa scapam de celulita sau pur si simplu cand vrem sa ne simtim bine in pielea noastra.

citeste continuarea ...

Ştim deja de numeroasele efecte benefice pe care chefirul le are asupra sănătăţii întregului organism, dar ştiai că acesta face minuni şi asupra pielii noastre?

citeste continuarea ...

Mierea este un aliat puternic al unui sistem imunitar puternic. Insa este recomandat sa o consumam in timpul sarcinii?

citeste continuarea ...