Pozitia din timpul somnului va tradeaza sentimentele

Pozitia din timpul somnului va tradeaza sentimentele

Cea mai mare parte a cuplurilor, indiferent daca formeaza familii ori au simple legaturi amoroase, nu dau atentie pozitiilor din timpul somnului. Pacat, pentru ca acestea spun multe despre raporturile dintre cei doi. Va prezentam o scurta tipologie a diferitelor pozitii.

1. Apropierea maxima si sigura

Aceasta este una dintre pozitiile care permit cea mai mare apropiere fizica si o atingere totala chiar daca pozitia corpului nu este atat de erotica. Este tipica pentru o legatura linistita si echilibrata, dar si trainica, in acelasi timp. O pozitie ce nu exprima neaparat pasiune, ci mai degraba o contopire extrem de placuta.

2. Inca mai suntem in luna de miere

Pozitia fata in fata este „Rolls Royce-ul” intimitatii. Nu este prea comoda si nu poate fi mentinuta pe tot parcursul noptii, dar emana multa pasiune. De obicei, cei indragostiti isi „impletesc” corpurile in acest fel dupa terminarea actului sexual. Cei doi sunt atat de daruiti unul altuia, incat pur si simplu nu pot dormi separat.

3. Eu sunt cel puternic

Pozitia arata ca barbatul are un „eu” puternic si ca tot lui ii apartine rolul dominant in relatie. Femeia care si-a rezumat capul de umarul barbatului tradeaza dependenta. Ea cauta in barbat incurajare si sprijin. Pozitia vorbeste de incredere; cei doi, la fel ca o ” broasca testoasa rasturanata pe spate”, sunt deschisi oricarui tip de atingere.

4. Leaganul dragostei

Femeia se afla sub „aripa” barbatului. Se simte ocrotita si ferita de necazuri. Ea nu s-a culcat pur si simplu pe umarul barbatului, ci isi sprijina in intregime greutatea pe el. Este o pozitie tipica pentru cuplurile care au trecut printr-o criza.

5. Te-am atins intamplator

Acesta este cuplul care n-a ajuns inca la o apropiere totala si deschisa. Se simte o oarecare stinghereala, iar usoara atingere a picioarelor pare a fi intamplatoare. Pozitia arata ca partenerii nu sunt in stare sa-si dezvaluie in totalitate sentimentele. Totodata, este un indicator al unei relatii prietenesti trainice intre cei doi.

6. Te voi ajunge

Barbatul „alearga” spre marginea patului, iar femeia cauta sa-l ajunga din urma. Pozitia arata ca ceva scioapata in aceasta ralatie. Barbatul joaca rolul jignitului, iar femeia isi recunoaste vina si isi demostreaza atasamentul fata de el. Situatia poate fi si inversa. Cel care „alearga” vrea intr-adevar  sa fie ajuns si sa fie convins de sentimentele celuilalt.

7. Sunt singur in pat

Pozitia nu inseamna neaparat instrainare si ostilitate. Acesta este un cuplu care a depasit deja perioada pasiunii. Cei doi isi recapata individualitatea, au nevoie de mai mult spatiu si independenta. Totusi, corpurile lor se mai ating chiar daca numai intr-un singur punct. Deci mai exista inca apropiere si aceasta nu este de neglijat.

8. Exista probleme

Intre cei doi nu exista atingere corporala. De aceea, este clar ca au aparut probleme: inversunare, manie, iritare. Pozitia si starea celor doi sunt totusi temporare si nu trebuie sa fie aceleasi pe tot parcursul noptii. Au nevoie doar de putin timp pentru a-si depasi problemele.

9. Poate ca se apropie sfarsitul

Aceasta pozitie reprezinta intr-adevar un motiv de neliniste. Unul dintre parteneri cauta parca sa salveze relatia. Dar lipseste apropierea. Daca au mai avut loc si certuri mari, atunci viata in comun este amenintata. Dar, pozitia nu este fatala pentru ca pur si simplu poate fi vorba de obisnuinta sau de un cosmar.