Grapefruit – beneficii asupra sanatatii

Grepfruitul slabeste

Grapefruit – consumati-l cat mai des!

Stiai ca a consuma grapefruit inseamna a lua de fiecare data o portie de sanatate?

Iti prezentam in continuare cateva din proprietatile acestui fruct:

In cura de slabire. Consumat regulat, grapefruit-ul te va ajuta sa scapi de kilogramele in plus, deoarece sub coaja lui se gaseste naringen, o substanta amara care stimuleaza digestia si provoaca arderea grasimilor.

Elimina toxinele. Substanta aromatica pe care o contine grapfruitul impiedica organismul sa asimileze toxinele, facilitand eliminarea lor prin intestine.

Remediu contra constipatiei. Pielita alba a fructului contine substante care scurteaza timpul de trecere a alimentelor prin intestine, inlaturand astfel constipatia.

Tulburari ale florei intestinale.  Daca te simti deseori obosita fara motive,  e posibil ca sistemul imunitar si stomacul sa fie afectate de o ciuperca numita candida. Consuma samburi de grapefruit pentru a scapa de aceste stari. Samburii de grepefruit au un efect antibiotic asupra a peste 800 de bacterii.

Grapefruit-ul injumatateste riscul de aparitie a cancerului. S-a observat in urma a numeroase studii ca persoanele care consuma in mod regulat grapefruit sunt mai putin expuse sa contracteze cancer cu pana la 60%. Aceasta se datoreaza faptului ca grepefruit-ul contine o mare cantitate de vitamina C.

Grepfruitul slabeste
Micsorarea nivelului ridicat al colesterolului. Consumul regulat de grapefruit poate scadea valoarea colesterolului cu pana la 16%.

Picioare umflate. Stiai ca un singur fruct ne asigura necesarul zilnic de vitamina C? In plus, fructul mai contine si o cantitate apreciabila de bioflavonoide, substanta care actioneaza la fel ca vitamina C asupra venelor, prevenind umflarea picioarelor.

Imbunatateste starea psihica. Grapefruit-ul influenteaza in bine starea noastra psihica, de aceea este recomandat sa fie mancat in fiecare dimineata.

Precautii. Grapefruit-ul nu se consuma atunci cand luati medicamente, deoarece acesta are o actiune stimulatoare asupra organismului, fapt ce poate schimba reactia medicamentelor.

Speram ca te-am convins care sunt beneficiile grapefruit-ului si ca-l vei consuma cat mai des!

0 Shares