10 alimente pe care nu ar trebui sa le tii in frigider

rosiile nu se pastreaza in frigider

Crezi ca ouale se pastreaza mai bine in frigider? La fel ca rosiile sau castravetii? Ei bine, te inseli! Sunt alimente care se pastreaza mai bine daca sunt tinute intr-un loc racoros, dar nu la frigider!

Iata 10 alimente care nu trebuie tinute la frigider

Castravetii

Castravetii, daca sunt tinuti la frigider, isi vor pierde gustul! Insa aveti grija, la temperatura camerei, acestia vor rezista maxim 2 zile, apoi se vor ofili. Cea mai buna tot camara ramane!

Usturoiul

Tinut in frigider, usturoiul va incolti si va mucegai.

Ceapa

Ceapa mucegaieste si se inmoaie daca e tinuta la frigider.

Mierea

Mierea se cristalizeaza si se ingroasa mai repede daca este tinuta la frigider. Pastreaz-o mai degraba la temperatura camerei.

oua tinute la frigider

Ouale

Sunt 2 categorii de oameni: cei care pastreaza ouale la frigider si cei care le tin la temperatura camerei. Fiecare tabara e convinsa ca metoda ei este cea mai sanatoasa. Insa cel mai bine este sa le pastrezi in camara, la o temperatura destul de rece si sa le consumi in maxim 40 de zile.

Daca nu renunti la obiceiul de a pastra ouale la frigider, ai grija sa le tii in cartonul lor, pentru a impiedica ca coaja oualor sa absorba mirosurile celorlalte alimente din frigider.

Rosiile

Tinute la rece, rosiile devin moi si farinoase. Ca si ouale, este preferabil sa le pastrezi la temperatura camerei, ferite de soare!

Pepenii

Pepenii isi pierd proprietatile antioxidante daca sunt tinuti in frigider! Insa daca i-ati taiat, trebuie neaparat sa-i bagati la frigider si sa-i consumati in maxim 4 zile!

Cafea

Majoritatea oamenilor pastreaza cafeaua la frigider… ceea ce nu este rau! Cu conditia sa o puneti intr-o cutie inchisa foarte bine. Insa cafeaua isi pastreaza aroma mai mult timp daca o tineti intr-un loc racoros si uscat, nu neaparat la frigider!

Sosul picant

Sosul picant trebuie pastrat intr-un loc intunecat; pastrat la frigider, isi va pierde o parte din proprietati.

Avocado

Avocado se pastreaza in frigider (maxim o saptamana) in cazul in care este bine copt. Altfel, tinut la rece, avocado nu se va mai coace.

12 Shares
Recomandari Despre-copii.com

Conform ultimelor studii realizate de cercetatorii americani, ne putem proteja de cancerul ovarian prin schimbarea obiceiurilor alimentare, dar si cu 2 pahare de ceai negru pe zi.

citeste continuarea ...

Te confrunti cu stari de greata si de ameteala in timpul sarcinii? Afla ce poti face pentru a trece peste ele.

citeste continuarea ...

Se poate vorbi, fara nicio exagerare, de o veritabila arta in ceea ce priveste mentinerea calmului. Fiind mai calmi, privim mai realist situatiile, obtinem rezultate mai bune in tot ceea ce facem, suntem mai apreciati si mai respectati.

citeste continuarea ...

Baia de gura cu uleiul de floarea soarelui poate fi utilizata ca tratament sau terapie complementara pentru mai multe afectiuni cum ar fi:

– artrita
– bronsita
– cancer
– eczeme

citeste continuarea ...