Cofeina creşte riscul avortului spontan

Cofeina creste riscul avortului spontan

Şi iată, încă o dată vorbim despre cofeină ca despre o oaie neagră. După ani de dezbateri contradictorii, un alt studiu arată acum o corelaţie între consumul de cofeină şi avortul spontan. Acest studiu a ajuns la concluzia că şi în cazul femeilor nefumătoare care consumă 100 mg de cofeină zilnic creşte riscul de avort spontan, asta chiar dacă copilul lor nu are probleme genetice.

Rata de risc este proporţională cu cantitatea de cofeină, cu cât consumi mai multă cofeina, in special cafea in timpul sarcinii, cu atât creşte riscul avortului.

O ceaşcă de cafea instant de 145 ml conţine aproximativ 65 mg de cafeină. 170 ml din unele băuturi răcoritoare conţin 20 mg de cofeină. Cofeina o mai găsim în unele produse alimentare precum şi în unele medicamente. Deci, nu uita să fii atentă şi la cofeina ascunsă din aceste produse, nu doar la cafeaua pe care o bei zilnic.

Cofeina nu este recomandată în alimentaţia noastră de zi cu zi şi, totuşi, multe femei şi bărbaţi sunt pur şi simplu dependenţi de cofeină. Cuplurile care plănuiesc să conceapă un bebeluş, sunt recomandate să întrerupă administrarea alimentelor sau medicamentelor care conţin cofeină cu cel puţin 3 luni înainte de a încerca să conceapă.

Vezi si alimente interzise in sarcina!

Sfaturi pentru a reduce consumul de cofeină

Reducerea cofeinei din alimentaţie poate fi destul de dificilă. Vei pofti mereu la o cafea sau la băutura ta preferată, s-ar putea să ai chiar şi dureri de cap. De aceea, pentru a reduce din aceste efecte, trebuie să iei lucrurile încet, să elimini puţin câte puţin aceste alimente. De exemplu, un băutor de cafea ar trebui să bea ¾ din o ceaşcă de cafea normală la care va adauga un sfert de cafea decofeinizată. Încet va înlocui toată cafeaua cu una decofeinizată.

O sarcină şi un copil sănătos impun eliminarea tuturor pericolelor din dieta şi viaţa ta, iar cofeina în cantităţi mari este un astfel de pericol.

Recomandari Despre-copii.com

Alimentaţia este foarte importantă în timpul sarcinii. Există substanţe specifice de care organismul tău are nevoie pentru a ajuta copilul să crească şi să dezvolte sănătos. În acelaşi timp, există unele alimente de care trebuie să te fereşti.

citeste continuarea ...