Alimente interzise in sarcina

Alimentaţia este foarte importantă în timpul sarcinii. Există substanţe specifice de care organismul tău are nevoie pentru a ajuta copilul să crească şi să dezvolte sănătos. În acelaşi timp, există unele alimente de care trebuie să te fereşti. A şti ce alimente trebuie să eviţi în timpul sarcinii îţi va asigura sanatate atât ţie, cât şi copilului tău.

cafea interzisa in sarcina

Vezi mai jos care sunt alimentele interzise in sarcina!

Peştii şi fructele de mare care au un conţinut ridicat de mercur. Fructe de mare sunt o sursă importantă de proteine ​​şi acizi graşi omega-3. Aceste substanţe ajută creierul copilului tău să se dezvolte. Cu toate acestea, există câteva tipuri de peşti care pot avea nivelul de mercur mult prea mare şi devine periculos pentru sarcină. Aceştia sunt peştele-spadă, rechinul, tilefishul şi macroul. Trebuie, de asemenea, să limitezi sau să elimini consumul de conserve de ton. În cazul în care te-ai hotărât să mănânci un peşte, chiar dacă nu este unul din cei consideraţi periculoşi, documentează-te cu privire la nivelul de mercur pe care-l poate conţine.

Mâncarea gătită rapid. Carnea, ouăle, păsările de curte în mod special, trebuie prelucrate termic cu atenţie în timpul sarcinii. Când suntem însărcinate, riscul de a contracta intoxicaţii alimentare este mai mare şi, mai rar, dar se intâmplă, pot apărea probleme cu sarcina. Cel mai bine este să eviţi mâncarea gătită insuficient sau negătită deloc.

Alimentele nepasteurizate. Ai de ales dintr-o largă varietate de produse lactate cu conţinut scăzut de grăsime, produse ce sunt recomandate în sarcină. Cu toate acestea, asigură-te că stai departe de lactatele nepasteurizate, cum ar brânzeturile moi.

Fructe şi legume nespălate. Ai nevoie de o mulţime de fructe şi legume în timpul sarcinii, dar atentie, acestea trebuie spalate cu mare atenţie înainte de a fi consumate. Evită varza crudă, acestea conţine, de multe ori, bacterii dăunătoare.

Excesul de cofeină. În general vorbind, până în 200 mg de cofeina poţi să bei zilnic în timpul sarcinii. Asta înseamnă cam două ceşti mici de cafea.

Recomandari Despre-copii.com

Vitaminele prenatale reprezinta un subiect fierbinte in zilele noastre. Ok, stim cat de important este sa luam vitamine inainte de a ramane insarcinate  si in timpul sarcinii si alaptarii copilului.  Totusi, sunt si unele lucruri pe care trebuie sa le stii despre aceste vitamine prenatale.

citeste continuarea ...

Cat de importante sunt vitaminele prenatale in sarcina?

O dieta sanatoasa este cea mai buna modalitate de a obtine vitaminele si mineralele de care organismul tau are nevoie – dar, chiar daca mananci sanatos in fiecare zi, s-ar putea sa …

citeste continuarea ...

Cat de periculos este fumatul in timpul sarcinii? Fumatul in timpul sarcinii afecteaza sanatatea ta, dar si a copilului atat inainte dar si dupa ce copilul se naste.

citeste continuarea ...