Solar în timpul sarcinii?

Solar în timpul sarcinii?

Există unele controverse cu privire la bronzatul la salon, şi mai ales dacă este bine ca el să se realizeze în timpul sarcinii. Unii medici sunt total împotriva bronzatului la solar, în timp de alţii recomandă utilizarea lui, dar cu prudenţă.

Nu există dovezi concludente că solarele sunt dăunătoare pentru un fetus în curs de dezvoltare, dar exista o multime de dovezi că ele sunt periculoase pentru tine.

Solarele prezintă aceleaşi pericole ca soarele: Acestea emit radiaţii ultraviolete (UV), care cauzează cancer de piele. Nu crede în cineva care îţi va spune că solarele, emitând doar raze UVA, nu sunt periculoase pentru sănătatea ta. Un studiu sugerează că vizita la solare de zece ori într-un an poate dubla şansele de a dezvolta melanom – unul dintre tipurile cele mai mortale de cancer. Melanomul este singurul tip de cancer care se răspandeşte la nivelul placentei, şi este dezastruos atât pentru tine cât şi pentru copilul tău.in

În plus, solarele vor ridica temperatura corpului la un nivel care poate fi periculos pentru copilul tău, în special în primul trimestru de sarcină. Temperatura ridicată a corpului unei gravide (cauzată de solare, jacuzzi, saună) a fost asociată cu malformaţii la nou-născuţii în curs de dezvoltare.

Un alt punct negativ al expunerii la razele UV (fie de la solare, fie de la expunerea directă la soare) este apariţia aşa zisei masca gravidelor sau cloasma gravidică. Acestea sunt de fapt nişte pete de formă neregulată, simetrice de culoare galben-bruna-cenuşie, situate pe frunte, obraji, bărbie.

Dacă nu te simţi atrăgătoare în timpul sarcinii, bronzul va face minuni pentru stima de sine, dar ca viitoare mămică, trebuie să fii conştientă de pericolele imense la care-ţi expui copilul şi la care te expui şi tu.

Foto: http://maxfitnessadvice.com/personal-training/just-say-no/

Recomandari Despre-copii.com

Vitaminele prenatale reprezinta un subiect fierbinte in zilele noastre. Ok, stim cat de important este sa luam vitamine inainte de a ramane insarcinate  si in timpul sarcinii si alaptarii copilului.  Totusi, sunt si unele lucruri pe care trebuie sa le stii despre aceste vitamine prenatale.

citeste continuarea ...

Cat de importante sunt vitaminele prenatale in sarcina?

O dieta sanatoasa este cea mai buna modalitate de a obtine vitaminele si mineralele de care organismul tau are nevoie – dar, chiar daca mananci sanatos in fiecare zi, s-ar putea sa …

citeste continuarea ...

Cat de periculos este fumatul in timpul sarcinii? Fumatul in timpul sarcinii afecteaza sanatatea ta, dar si a copilului atat inainte dar si dupa ce copilul se naste.

citeste continuarea ...

Alimentaţia este foarte importantă în timpul sarcinii. Există substanţe specifice de care organismul tău are nevoie pentru a ajuta copilul să crească şi să dezvolte sănătos. În acelaşi timp, există unele alimente de care trebuie să te fereşti.

citeste continuarea ...