Vitamine in sarcina – lucruri pe care nu le stii despre ele

Rolul pe care il au vitaminele in sarcina

Vitaminele prenatale reprezinta un subiect fierbinte in zilele noastre. Ok, stim cat de important este sa luam vitamine inainte de a ramane insarcinate (pentru prevenirea unor defecte congenitale) si in timpul sarcinii si alaptarii copilului pentru a-i asigura un raport optim de nutrienti. Totusi, sunt si unele lucruri pe care trebuie sa le stii despre aceste vitamine prenatale.

Vitamine in sarcina

In primul rand, nu trebuie sa mergi pe ideea ca luarea vitaminelor prenatale iti va permite sa ai orice dieta. Acesta este un mit, deoarece scopul acestor vitamine este de a suplimenta dieta ta si nu de a o inlocui. De fapt, vitaminele in sarcina sunt mai eficiente daca dieta ta este una sanatoasa si include o varietate de alimenente. De exemplu, in aceste vitamine este cunoscuta deficienta de calciu. Nivelul de calciu in vitaminele prenatale este in medie de 250 mg. O femeie insarcinata are nevoie de aproximativ 1200 – 1500 mg de calciu pe zi pentru a o ajuta pe mamica dar sip e copil sa se dezvolte in mod corespunzator.

Un alt mit legat de vitaminele in sarcina este acela ca toate vitaminele prenatale sunt la fel.

Realitatea este ca o mica parte din aceste vitamine contin o cantitate optima de acid folic. Asta inseamna ca, desi celelalte vitamine prenatale contin acid folic, cantitatea este insuficienta iar organismul nu-l va absorbi.

O alta intrebare pe care si-o pun viitoarele mamici este daca vitaminele prescrise sunt mai bune decat cele neprescrise.

In realitate, vitaminele disponibile pe prescriptia medicala se gasesc si fara prescriptie. Ce este mai important sunt ingredientele pe care acestea le contin si cat de bine sunt ele absorbite in corpul tau. Prescriptiile, de multe ori, sunt scrise astfel incat costul lor sa fie preluat de catre societatile de asigurare.

Atunci cand trebuie sa te hotarasti asupra vitaminelor prenatale, care sunt potrivite pentru tine, iata de ce trebuie sa tii cont, chiar daca acestea sunt prescrise de medicul tau:

– Nu toate vitaminele prenatale contin o cantitate suficienta de calciu.
– Prea multa vitamina A poate provoca malformatii congenitale, deci asigura-te ca vitaminele pe care le alegi contin sub 10 000 U.I.
– Daca vitaminele prenatale contin prea mult fier, acesta nu va fi absorbit de organism in mod corespunzator.
– Sunt femei care, la un moment dat nu mai suporta gustul si textura vitaminelor. In acest  caz, poate este mai bine sa schimbi brandul.

Recomandari Despre-copii.com

Cat de importante sunt vitaminele prenatale in sarcina?

O dieta sanatoasa este cea mai buna modalitate de a obtine vitaminele si mineralele de care organismul tau are nevoie – dar, chiar daca mananci sanatos in fiecare zi, s-ar putea sa …

citeste continuarea ...

Cat de periculos este fumatul in timpul sarcinii? Fumatul in timpul sarcinii afecteaza sanatatea ta, dar si a copilului atat inainte dar si dupa ce copilul se naste.

citeste continuarea ...

Alimentaţia este foarte importantă în timpul sarcinii. Există substanţe specifice de care organismul tău are nevoie pentru a ajuta copilul să crească şi să dezvolte sănătos. În acelaşi timp, există unele alimente de care trebuie să te fereşti.

citeste continuarea ...