Expunerea la soare in timpul sarcinii

Dacă eşti însărcinată şi te pregăteşti de vacanţă, îţi vei pune probabil următoarea întrebare: Este bine să mă expun la soare în timpul sarcinii?

Ei bine, în această perioadă specială a vieţii tale, şi pielea ta este mult mai sensibilă; de aceea sunt câteva lucruri pe care trebuie să le ştii înainte de a te expune la soare. Pe lângă riscurile ştiute ale expunerii la soare (arsuri de piele, cancer de piele, etc), sarcina adaugă o nouă dimensiune problemelor cauzate de soare.

Expunerea la soare în timpul sarcinii nu numai că te supune pe tine unor riscuri ridicate, dar poate afecta şi bebeluşul din burtică. Soarele va ridica temperatura fătului, şi poate provoca leziuni ale creierului.

Bronzul în sarcină

Pielea bronzată este considerată o piele sănătoasă. Dar, nimic nu ar putea fi mai departe de adevăr. Dacă mai suntem şi însărcinate si ne expunem la razele soarelui fara nicio precautie, situaţia poate deveni chiar periculoasă. Dar fiţi liniştite, nu trebuie să staţi mereu la umbră şi departe de orice rază de soare; este de ajuns să ţineţi cont de anumite lucruri pe care trebuie să le respectaţi.

Cremele de protecţie

Cremele de protecţie solară sunt sigure pentru femeile gravide, aşa că nu ezita să aplici o cremă din plin înainte de a ieşi din casă. Alege o cremă care are cel puţin SPF 25. Dacă intri şi în apă, reaplică crema de protecţie solară după ce ai ieşit.

Bronzarea la solar în sarcină

Dacă te gândeşti la un mijloc de bronzare artificială ca o alternativă “mai puţin dăunătoare”, ca aparatele de bronzat, trebuie să ştii că nu sunt multe studii care să le recomande, mai ales în cazul gravidelor. Doctorii ne sfătuiesc să ne luam măsuri de siguranţă şi să nu apelăm la mijloace artificiale de bronzat, mai ales în timpul sarcinii.

Solarele reduc riscurile de supraîncălzire, spre deosebire de lumina naturală a soarelui, dar problemele pielii specifice sarcinii şi nu numai rămân. Radiaţii ultraviolete din solare au ca efect îmbătrânirea pielii şi, ca urmare, creşterea substanţială a riscurilor de cancer de piele.

Creme autobronzante

Cremele sau lotiunile autobronzante conţin un ingredient numit dihidroxiacetona (DHA), care este absorbit prin piele. Această substanţă chimică va fi absorbită, prin placentă, şi de copil. Cantitatea de substanţă absorbită de copil variază în funcţie de cantitatea de cremă folosită de mamă, frecvenţa aplicării şi dacă mama are răni deschise.În plus, utilizarea acestor produse nu oferă o protecţie împotriva razelor ultraviolete ale soarelui, prin urmare, trebuie să se utilizeze în continuare creme de protecţie solară.

În ciuda tuturor avertizărilor medicilor, bazate pe studii şi date concrete, milioane de oameni nu pot renunţa la soare. Pentru multe femei, nici sarcina nu stă în calea unei pieli bronzate. Dar, ca viitoare mămici, trebuie să înţelegem riscurile la care ne expunem, atât noi, cât şi copilaşii noştri şi să ne luăm toate măsurile de precauţie. Deci, nu vă supraexpuneţi la soare în timpul sarcinii. Puteţi face plimbări pe plajă dar după orele 7, 8 seara şi mereu purtaţi haine deschise care să vă acopere burtica.

0 Shares
Recomandari Despre-copii.com

Greturi in sarcina? Cele mai multe dintre femei se vor confrunta cu acest aspect nefericit în timpul sarcinii. Este destul de greu sa faci faţă

citeste continuarea ...

Te confrunti cu stari de greata si de ameteala in timpul sarcinii? Afla ce poti face pentru a trece peste ele.

citeste continuarea ...