Copiii şi mersul în picioarele goale

E bine să meargă desculţ?  Da, e foarte bine, pe timpul verii. În casă totuşi, aveţi grijă să nu meargă  desculţ pe gresie, fiindcă e rece şi se poate îmbolnăvi. Însă mersul în picioarele goale în grădină, pe nisip sau pe iarbă îi dă posibilitatea să-şi formeze talpa piciorului. Un copil care începe să meargă are picioarele aproape plate. Solicitându-le frecvent, întinzând bine laba piciorului pe pământ, bolta piciorului i se ornează treptat. Masajul natural al tălpilor unui micuţ contribuie, de asemenea, la formarea sănătoasă a picioarelor lui.

Copilul meu păşeşte cu picioarele spre interior. I se va accentua acest tip de mers?

Nu, dimpotrivă, mersul în picioarele goale îi va corecta acest defect. Picioarele varus (adică picioarele care se întorc spre interior, faţă de picioarele valgus care se întorc către exterior) sunt foarte frecvente la cei mici. Mersul în picioarele goale este o terapie activă excelentă care va contribui la redresarea spontană a acestui tip de mers fără să fie nevoie ca cel mic să poarte încălţăminte ortopedică.

Fără pantofi, copilul o să transpire mai putin?

Sunt mulţi copii cărora le transpiră picioarele, mai ales dacă sunt încălţaţi în sandale de plastic sau în încălţăminte sport de plastic cu interior de material sintetic ce favorizează micozele. Cel mai bine e să cumpăraţi copiilor vostri încălţăminte din piele pentru ca piciorul să respire.

Foto: http://www.flickr.com/photos/treehouse1977/3775957342/

0 Shares
Recomandari Despre-copii.com

Copiii carora li s-au administrat antibiotice inaintea varstei de 1 an sunt cu 60% mai predispusi la astm!

citeste continuarea ...

* Stiati ca: Un pahar cu suc de portocale contine aceeasi cantitate de zahar ca un pahar de cola?

citeste continuarea ...

In cazul diareei la sugari, trebuie sa iei imediat o serie de masuri dietetice.

citeste continuarea ...
Top articole:

Crezi ca ouale se pastreaza mai bine in frigider? La fel ca rosiile sau castravetii? Ei bine, te inseli! Sunt alimente care se pastreaza mai bine daca sunt tinute intr-un loc racoros, dar nu…

citeste continuarea ...

Oţetul de mere nu este bun doar pentru salate, acesta este şi un produs cosmetic natural şi extrem de eficient. În plus, este şi accesibil la preţ.

citeste continuarea ...

Bicarbonatul de sodiu este extrem de eficient impotriva cosurilor, a punctelor negre si pentru a calma pielea iritata.

citeste continuarea ...

Stiati ca uleiul de masline va poate ajuta sa va albiti dintii in mod natural, fiind eficient impotriva petelor si in prevenirea formarii tartrului?

citeste continuarea ...

Putem considera coarda de sarit ca cel mai bun aliat al nostru atunci cand vrem sa dam jos kilogramele in plus, sa scapam de celulita sau pur si simplu cand vrem sa ne simtim bine in pielea noastra.

citeste continuarea ...

Ştim deja de numeroasele efecte benefice pe care chefirul le are asupra sănătăţii întregului organism, dar ştiai că acesta face minuni şi asupra pielii noastre?

citeste continuarea ...

Mierea este un aliat puternic al unui sistem imunitar puternic. Insa este recomandat sa o consumam in timpul sarcinii?

citeste continuarea ...