Antibioticele la bebelusi si astmul

Copiii carora li s-au administrat antibiotice inaintea varstei de 1 an sunt cu 60% mai predispusi la astm!

Cercetatorii americani indeamna medicii la prudenta atunci cand prescriu antibiotice bebelusilor de pana 1 an.

Copiii care au fost tratati cu antibiotice inaintea varstei de 1 an risca sa sufere in viitor de astm, ne avertizeaza cercetatorii de la Annals of Allergy, Asthma, and Immunology.

Cercetatorii Scolii de Medicina de la Harvard au analizat 62 576 de copiii de la nastere pana la varsta de 5 ani. Comparand tratamentele pe baza de antibiotice care le-au fost administrate, cercetatorii au ajuns la concluzia ca riscul de astm este proportional cu doza de antibiotice administrata copiilor.

Acesti copiii au dezvoltat trei tipuri de astm :
– dificultati respiratorii tranzitorii care au survenit inaintea varstei de 3 ani si care apoi au disparut
– astm tardiv, care a aparut dupa varsta de 3 ani
– astm persistent

Peste 43% din copiii urmariti de medici au primit cel putin un tratament pe baza de antibiotice inaintea varstei de 1 an. Conform studiului, riscurile dificultatilor respiratorii tranzitorii este dublu iar riscul de astm persistent a crescut cu 60%.

Chiar daca nu este sigur ca antibioticele cauzeaza astmul, intrucat in cazul astmului pot interveni si alti factori, totusi rezultatele acestui studiu sunt suficient de importante pentru a determina medicii si parintii sa se gandeasca de 2 ori inainte de a administra bebelusilor antibiotice.

Atentie ! Nu administrati niciodata medicamente copiiilor fara avizul medicului !

Recomandari Despre-copii.com

Sughitul este foarte frecvent la bebelusi, in special la nou-nascuti. Se poate intampla ca bebelusul sa sughita chiar si o jumatate de ora incontinuu.

citeste continuarea ...

Daca bebelusul sau copilul tau a facut febra, acesta nu este neaparat un motiv de alarmare. In principiu, febra nu este un pericol pentru sanatatea bebelusului.

citeste continuarea ...

Alimentatia sugarului se deosebeste fundamental de cea a copilului sau a adultului. Fiind in perioada de crestere, sugarul are nevoie, in primul rand, de substante de constructie si energetice.

citeste continuarea ...

Stiti cata apa trebuie sa bea zilnic un bebelus? Vezi tabelul cu aportul de apa zilnic in functie de varsta.

citeste continuarea ...

In cazul diareei la sugari, trebuie sa iei imediat o serie de masuri dietetice.

citeste continuarea ...

Afla care este adevarul legat de suptul degetelor, renunta la conceptiile gresite legate de acest obicei si afla cum poti ajuta copilul tau sa renunte la acest obicei specific copilariei.

citeste continuarea ...