Febra la bebelusi

Daca bebelusul sau copilul tau a facut febra, acesta nu este neaparat un motiv de alarmare. In principiu, febra nu este un pericol pentru sanatatea bebelusului.

febra la bebelusi

Nu fi alarmata si nu apela la serviciile de urgenta daca termometrul se ridica cu cateva grade. Trebuie sa stii ca o temperatura sub 37,5 ° C este considerata normala. Bebelusul are febra atunci cand termometrul indica peste 38 ° C.

Ce trebuie sa facem daca bebelusul are febra?

Mai importanta decat febra (temperatura exacta) este starea copilului. Desi febra nu este o urgenta medicala, nu trebuie sa uitam faptul ca febra poate avertiza prezenta unei boli. Cel mai important lucru in acest caz este starea generala a bebelusului. Daca copilul se poarta si mananca normal, iar febra nu depaseste 39 ° C atunci trebuie sa astepti si sa-ti iei masurile de precautie descrise mai jos:

Pentru a reduce febra:

– Nu imbracati prea gros copilul. Desi prima ta reactie poate fi imbracarea cat mai gros a copilului, acesta este un obicei prost pe care majoritatea mamicilor il adopta. Ceea ce trebuie facut este imbracarea in haine lejere, din bumbac, astfel incat copilul sa se poata misca lejer.

– Aerisiti camera cel putin 10 minute pe zi cu geamurile larg deschise. Păstrați-cameră rece și aerisită.

– Copilul trebuie sa consume cat mai multe lichide pentru a se preveni deshidratarea.

Febra la bebelusi sub 3 luni

Copiii foarte mici sunt un caz special. Daca bebelusul are peste 38 de grade, trebuie sa apelezi imediat la un medic sau la urgenta. Febra la un copil atat de mic trebuie investigata deoarece poate fi semnul unor infectii sau a unor boli.

febra la bebelusi ce trebuie sa fac

Ce nu trebuie sa faci daca bebelusul are febra?

– Nu trebuie sa-i administrati copilului antibiotice. Este o greseala sa tratati febra ca o infectie. In cazul in care febra este virala, antibioticele nu numai ca sunt inutile, dar pot sa aiba consecinte nedorite.

–  Frectiile cu alcool sunt strict interzise in cazul bebelusilor si copiilor. Alcoolul poate fi absorbit in piele si poate provoca intoxicatii.

– In nici un caz nu trebuie sa-i administrati copilului aspirina. Utilizarea aspirinii la copii a fost asociata cu sindromul Reye, o boala grava care provoaca moartea.

Cand trebuie sa apelam la un medic?

* daca copilul care mai putin de trei luni iar starea lui generala nu este cea mai buna.
* daca temperatura este mai mare de 40 ° C.
* daca febra bebelusului persista timp de patru zile.
* in cazul in care bebelusul are o boala cronica severa (malformatii cardiace, imunodeficienta).
* daca a vomitat de multe ori.
* in cazul în care copilul are dificultati de respiratie.

Daca bebelusul tau are febra, este foarte important sa-ti pastrezi calmul si sa respecti recomandarile de mai sus!

Recomandari Despre-copii.com

Copiii carora li s-au administrat antibiotice inaintea varstei de 1 an sunt cu 60% mai predispusi la astm!

citeste continuarea ...

Sughitul este foarte frecvent la bebelusi, in special la nou-nascuti. Se poate intampla ca bebelusul sa sughita chiar si o jumatate de ora incontinuu.

citeste continuarea ...

Alimentatia sugarului se deosebeste fundamental de cea a copilului sau a adultului. Fiind in perioada de crestere, sugarul are nevoie, in primul rand, de substante de constructie si energetice.

citeste continuarea ...

Stiti cata apa trebuie sa bea zilnic un bebelus? Vezi tabelul cu aportul de apa zilnic in functie de varsta.

citeste continuarea ...

Afla care este adevarul legat de suptul degetelor, renunta la conceptiile gresite legate de acest obicei si afla cum poti ajuta copilul tau sa renunte la acest obicei specific copilariei.

citeste continuarea ...

Bebelusul tau plange in fiecare seara ore in sir, nu stii ce sa-i mai faci si iti pui o multime de intrebari. Ce are copilul… este intrebarea care te sacaie ingrozitor.

citeste continuarea ...