Fructele in alimentatia sugarului

Fructele in alimentatia sugarului sanatos

Alimentatia sugarului se deosebeste fundamental de cea a copilului sau a adultului. Fiind in perioada de crestere, sugarul are nevoie, in primul rand, de substante de constructie si energetice.

Iata cand si cum trebuie sa introduci fructele in alimentatia sugarului:

Incepand din luna a treia, se pot introduce fructe sub forma de zeama de fructe care vor completa necesarul de vitamine (in special vitamina C). La inceput, zeama de fructe se administreaza cate o lingurita pe zi; dupa 10 zile, se dau 2 lingurite; apoi, la 4-5 zile, se adauga cate o lingurita, ajungandu-se la 6-10 lingurite pe zi in 2-3 portii.

La varsta de 4-5 luni, se va inlocui masa de la ora 10 cu mere rase, piure de mere, piure de piersici, administrate in amestec cu orez fiert, in proportie de 5 la suta.

De la varsta de 6 luni, se pot introduce si compoturile pasate si grisul cu piure de mere.

0 Shares
Recomandari Despre-copii.com

Doi gemeni din Boston isi serbeaza ziua de nastere la 24 de zile diferenta!

citeste continuarea ...

Ca multe alte lucruri legate de copii, părul nou-născutului este imprevizibil. Vrei să afli dacă părul pe care copilul l-a avut la naştere va rămâne de aceeaşi culoare, textură sau la fel de buclat?

citeste continuarea ...

Sughitul este foarte frecvent la bebelusi, in special la nou-nascuti. Se poate intampla ca bebelusul sa sughita chiar si o jumatate de ora incontinuu.

citeste continuarea ...

Ar trebui sa respect un program strict sau sa las bebelusul sa adoarma de cate ori simte nevoia?

citeste continuarea ...