Fructele in alimentatia sugarului

Fructele in alimentatia sugarului sanatos

Alimentatia sugarului se deosebeste fundamental de cea a copilului sau a adultului. Fiind in perioada de crestere, sugarul are nevoie, in primul rand, de substante de constructie si energetice.

Iata cand si cum trebuie sa introduci fructele in alimentatia sugarului:

Incepand din luna a treia, se pot introduce fructe sub forma de zeama de fructe care vor completa necesarul de vitamine (in special vitamina C). La inceput, zeama de fructe se administreaza cate o lingurita pe zi; dupa 10 zile, se dau 2 lingurite; apoi, la 4-5 zile, se adauga cate o lingurita, ajungandu-se la 6-10 lingurite pe zi in 2-3 portii.

La varsta de 4-5 luni, se va inlocui masa de la ora 10 cu mere rase, piure de mere, piure de piersici, administrate in amestec cu orez fiert, in proportie de 5 la suta.

De la varsta de 6 luni, se pot introduce si compoturile pasate si grisul cu piure de mere.

0 Shares
Recomandari Despre-copii.com

Afla care este adevarul legat de suptul degetelor, renunta la conceptiile gresite legate de acest obicei si afla cum poti ajuta copilul tau sa renunte la acest obicei specific copilariei.

citeste continuarea ...

Sughitul este foarte frecvent la bebelusi, in special la nou-nascuti. Se poate intampla ca bebelusul sa sughita chiar si o jumatate de ora incontinuu.

citeste continuarea ...

Stiti cata apa trebuie sa bea zilnic un bebelus? Vezi tabelul cu aportul de apa zilnic in functie de varsta.

citeste continuarea ...

Doi gemeni din Boston isi serbeaza ziua de nastere la 24 de zile diferenta!

citeste continuarea ...