Sughitul la bebelusi. Cand trebuie sa apelam la un medic?

bebe sughite ce trebuie sa fac

Bebelusul sughite. De ce?

Sughitul este foarte frecvent la bebelusi, in special la nou-nascuti. Se poate intampla ca bebelusul sa sughita chiar si o jumatate de ora in continuu. In orice caz, sughitul la bebelusi este banal, nedureros si inofensiv.

Cauzele sughitului la bebelusi

Sughitul este cauzat de inghitirea aerului in timpul hranirii. Prin inhalarea brusca a unui exces de aer, apar contractii spasmodice ale diafragmei. Iar din cauza „imaturitatii” diafragmei bebelusului, sughitul este atat de des intalnit in cazul nou nascutilor. De obicei, sughiturile incep sa se rareasca in cateva saptamani (cel mai probabil dupa a doua luna de viata).

Ceea ce trebuie sa faca parintii in cazul in care bebelusul sugite este sa pur si simplu sa astepte sa treaca.

Copilul sughite foarte des. Trebuie sa apelez la un medic?

Daca sughiturile sunt incontrolabile, apar foarte des, sau apar dupa varsta de 1 anisor, este bine sa mergeti la un medic. Sughiturile neobisnuite la bebelusi pot fi semnul unor boli serioase.

Citeste si:
Cata apa trebuie sa bea un bebelus?
Cum inveti bebelusul sa stea pe olita
Copilul isi suge degetele?

Recomandari Despre-copii.com

Copiii carora li s-au administrat antibiotice inaintea varstei de 1 an sunt cu 60% mai predispusi la astm!

citeste continuarea ...

Daca bebelusul sau copilul tau a facut febra, acesta nu este neaparat un motiv de alarmare. In principiu, febra nu este un pericol pentru sanatatea bebelusului.

citeste continuarea ...

Alimentatia sugarului se deosebeste fundamental de cea a copilului sau a adultului. Fiind in perioada de crestere, sugarul are nevoie, in primul rand, de substante de constructie si energetice.

citeste continuarea ...

Stiti cata apa trebuie sa bea zilnic un bebelus? Vezi tabelul cu aportul de apa zilnic in functie de varsta.

citeste continuarea ...

Afla care este adevarul legat de suptul degetelor, renunta la conceptiile gresite legate de acest obicei si afla cum poti ajuta copilul tau sa renunte la acest obicei specific copilariei.

citeste continuarea ...

Bebelusul tau plange in fiecare seara ore in sir, nu stii ce sa-i mai faci si iti pui o multime de intrebari. Ce are copilul… este intrebarea care te sacaie ingrozitor.

citeste continuarea ...