Sughitul la bebelusi. Cand trebuie sa apelam la un medic?

bebe sughite ce trebuie sa fac

Bebelusul sughite. De ce?

Sughitul este foarte frecvent la bebelusi, in special la nou-nascuti. Se poate intampla ca bebelusul sa sughita chiar si o jumatate de ora in continuu. In orice caz, sughitul la bebelusi este banal, nedureros si inofensiv.

Cauzele sughitului la bebelusi

Sughitul este cauzat de inghitirea aerului in timpul hranirii. Prin inhalarea brusca a unui exces de aer, apar contractii spasmodice ale diafragmei. Iar din cauza „imaturitatii” diafragmei bebelusului, sughitul este atat de des intalnit in cazul nou nascutilor. De obicei, sughiturile incep sa se rareasca in cateva saptamani (cel mai probabil dupa a doua luna de viata).

Ceea ce trebuie sa faca parintii in cazul in care bebelusul sugite este sa pur si simplu sa astepte sa treaca.

Copilul sughite foarte des. Trebuie sa apelez la un medic?

Daca sughiturile sunt incontrolabile, apar foarte des, sau apar dupa varsta de 1 anisor, este bine sa mergeti la un medic. Sughiturile neobisnuite la bebelusi pot fi semnul unor boli serioase.

Citeste si:
Cata apa trebuie sa bea un bebelus?
Cum inveti bebelusul sa stea pe olita
Copilul isi suge degetele?

0 Shares
Recomandari Despre-copii.com

Daca bebelusul sau copilul tau a facut febra, acesta nu este neaparat un motiv de alarmare. In principiu, febra nu este un pericol pentru sanatatea bebelusului.

citeste continuarea ...

Ca multe alte lucruri legate de copii, părul nou-născutului este imprevizibil. Vrei să afli dacă părul pe care copilul l-a avut la naştere va rămâne de aceeaşi culoare, textură sau la fel de buclat?

citeste continuarea ...

Copiii carora li s-au administrat antibiotice inaintea varstei de 1 an sunt cu 60% mai predispusi la astm!

citeste continuarea ...

La nivel mondial, aproximativ 51% din sugarii si copiii sub varsta de cinci ani sunt anemici din cauza deficientei de fier.

citeste continuarea ...

Alimentatia sugarului se deosebeste fundamental de cea a copilului sau a adultului. Fiind in perioada de crestere, sugarul are nevoie, in primul rand, de substante de constructie si energetice.

citeste continuarea ...