Cum învăţăm engleza la 10 ani

Să înveţi engleza la 10 ani nu e chiar simplu, ţinând cont că o limbă străină se învaţă repede la o vârstă mai fragedă. Capacitatea unui copil de a distinge uşor cât mai multe sunete dintr-o limbă străină e impresionantă la 2 – 3 ani şi se pierde cu timpul în lipsa unui exerciţiu. La o vârstă mai mare, cum ar fi cea de 10 ani, un copil îşi cunoaşte bine limba maternă şi îi este destul de greu să-şi uite reflexele lingvistice dobândite şi accentul pentru a învăţa o altă limbă. De aceeea, ca să înveţe mai uşor ceva nou, el trebuie foarte bine motivat.

Folosiţi exemple din viaţa de zi cu zi

Puneţi copilul să-şi verifice cunoştinţele de limbă engleză în scris sau să-i verificaţi ortografia. Întrebaţi-l sensul fiecarui cuvânt nou şi dacă e nevoie verificaţi împreună în dicţionar. Nu vă îngrijoraţi dacă pronunţia voastră nu e chiar exactă fiindcă îi veţi da ocazia profesorului să-l corecteze şi să-l înveţe direct, chiar în clasă. Mai mult, cum întâlniţi un cuvânt englezesc în viaţa de zi cu zi, semnalaţi-l copilului vostru acesta fiind un mod foarte uşor de a învăţa cuvinte noi. La fastfood, de exemplu, puneţi-l să traducă meniul: potatoes, big, cheese, light etc.

Determinaţi-l să înveţe de plăcere

Oferiţi-i benzi desenate sau CD-uri de poveşti preferate în engleză. De asemenea, puteţi să ascultaţi împreună formaţia sau cântăreţul englez preferat, să scrieţi cuvintele cântecelor într-un caiet sau să le citiţi de pe mapa CD-ului şi să învăţaţi împreună. Inevitabil, veţi folosi şi dicţionarul, iar copilului vostru îi va fi mai uşor să memoreze cuvintele noi pe melodiile care-i plac aşa mult. Dacă îl pasionează filmele americane, cumpătaţi-i DVD-uri originale şi subitrate, la care să fiţi sigură că se va uita tot timpul.

Încurajaţi-l să găsească un partener de discuţie

Este un mod foarte plăcut de a învăţa o limbă străină. Discutaţi împreună ce i-ar plăcea să scrie în primul e-mail. Căutaţi amândoi în dicţionar cuvintele care îi permit să vorbească de sportul sau vedeta favorită, de preferinţele lui. Plecând de la aceste date, profesorul de engleză de la şcoală îl va ajuta să redacteze prima scrisoare. Puteţi pregăti împreună şi o masă tipic englezească, caz în care veţi enumera în engleză toate produsele şi totodată îi veţi povesti tot ce ştiţi despre Londra sau New York din cărţi, filme sau călătorii: cum trăiesc oamenii acolo, ce mănâncă, cu ce se deplasează.

Recomandari Despre-copii.com
  1. Copiii sunt mâinile cu care ne prindem de rai. – Henry Ward Beecher
  2. Copilăria… Cadoul pe care ni-l face viața pentru ce vom avea de îndurat. – Horațiu Mălăele.
citeste continuarea ...

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) nu recomanda utilizarea ceaiului de sunatoare la gravide sau la femeile care alapteaza.

citeste continuarea ...

Vă veţi confrunta cu multe schimbări la copiii voştri pe tot parcursul vieţii lor. Unele dintre aceste schimbări vă vor face să fiţi mândri dar unele nu.

citeste continuarea ...

Halena sau gura urat mirositoare nu este o problema intalnita doar la adulti. Se intampla ca si copiii sa aiba halena.

citeste continuarea ...