Ceaiul de sunatoare interzis copiilor si gravidelor

Ceaiul de sunatoare la copii si la femeile gravide sau cele care alapteaza

ceai sunatoare la copii si gravide-compressor

Ceaiul de sunatoare este contraindicat femeilor insarcinate si copiilor!

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) nu recomanda utilizarea ceaiului de sunatoare la gravide sau la femeile care alapteaza.

Sunatoarea nu este recomandata copiilor sub 6 ani, iar pentru copiii de 6-12 ani, doza trebuie sa fie adaptata de la caz la caz de catre medic.

Sunatoarea – efecte secundare

– atacuri de anxietate sau panica
– greata si varsături
– hipertensiune arteriala
– tulburari de somn
– constipatie
– diaree
– gura uscata
– dureri de cap
– ameteala
– caderea parului

Sunatoarea poate face, de asemenea, pielea mai sensibila la soare.

Un studiu a aratat ca ar putea fi chiar o legatura intre consumul de sunatoare si dezvoltarea cataractei.

Unele dintre aceste efecte secundare sunt similare cu ceea ce sunatoarea trateaza. Totul depinde de raspunsul corpului la sunatoare si de cantitatea ingerata.

Cel mai ingrijorator lucru legat de sunatoare tine de modul in care aceasta interactioneaza cu alte substante, inclusiv alimente si medicamente.

Unele alimente si medicamente contin substante chimice care pot reactiona cu hipericina din sunatoare, ceea ce duce la hipertensiune arteriala si stari de greata.

Asadar, chiar daca noi cunoastem sunatoarea ca o planta care trateaza multe afectiuni, acest lucru nu este valabil in toate cazurile!

In cazul bebelusilor, copiilor mai mari si femeilor gravide sau celor care alapteaza, cel mai bine este sa se evite consumul de ceai de sunatoare.

Recomandari Despre-copii.com
  1. Copiii sunt mâinile cu care ne prindem de rai. – Henry Ward Beecher
  2. Copilăria… Cadoul pe care ni-l face viața pentru ce vom avea de îndurat. – Horațiu Mălăele.
citeste continuarea ...

Curmalele reprezinta un real beneficiu pentru femeile insarcinate si pentru mamicile care alapteaza. Unele experimente au aratat faptul ca un consum regulat de curmale intareste musculatura uterina.

citeste continuarea ...

In general, se recomanda femeilor insarcinate sa consume peste de cel mult 2 ori pe saptamana! Dar atentie, nu orice peste!

citeste continuarea ...

Este stiut faptul ca femeile gravide şi cele care încearcă să conceapă un copil ar trebui să evite consumul de cofeina in cantitati mari.

citeste continuarea ...

Vă veţi confrunta cu multe schimbări la copiii voştri pe tot parcursul vieţii lor. Unele dintre aceste schimbări vă vor face să fiţi mândri dar unele nu.

citeste continuarea ...

Sunt pareri impartite legate de vopsirea parului in timpul sarcinii.

citeste continuarea ...