Este bine sa consumam curmale in timpul sarcinii?

Care sunt beneficiile curmalelor pentru mamele insarcinate sau cele care alapteaza?

Curmalele reprezinta un real beneficiu pentru femeile insarcinate si pentru mamicile care alapteaza. Unele experimente au aratat faptul ca un consum regulat de curmale intareste musculatura uterina. Acest lucru este benefic in special in ultimele luni de sarcina.

De asemenea, curmalele pot ajuta la dilatarea colului uterin in momentul travaliului. Exista si o legatura intre curmale si reducerea sangerarii de dupa nastere.

In acelasi timp, curmalele ajuta la ameliorarea depresiei de dupa nastere la mame.

Citeste si:
10 beneficii ale curmalelor

4 Shares
Recomandari Despre-copii.com

De obicei, nu! Copilul îşi ia hrana din rezervele organismului tău, chiar dacă atunci când ai vărsături nu te alimentezi cum ar trebui.

citeste continuarea ...

Pentru cele mai multe cupluri, primul simptom al infertilitatii este atunci când, după un an de sex neprotejat, femeile nu pot ramane insarcinate.  Chiar daca aveti un ciclu regulat, o viata sexuala sanatoasa si …

citeste continuarea ...

Este stiut faptul ca femeile gravide şi cele care încearcă să conceapă un copil ar trebui să evite consumul de cofeina in cantitati mari.

citeste continuarea ...

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) nu recomanda utilizarea ceaiului de sunatoare la gravide sau la femeile care alapteaza.

citeste continuarea ...

In general, se recomanda femeilor insarcinate sa consume peste de cel mult 2 ori pe saptamana! Dar atentie, nu orice peste!

citeste continuarea ...

Mierea este un aliat puternic al unui sistem imunitar puternic. Insa este recomandat sa o consumam in timpul sarcinii?

citeste continuarea ...