10 beneficii ale curmalelor
Care sunt beneficiile consumului de curmale?
Beneficiile curmalelor sunt nenumarate avand in vedere compozitia nutritionala a acestora. Curmalele sunt bogate in fier si fluor, sunt o sursa bogata de vitamine si minerale si de aceea, consumate in mod regulat, reprezinta un adevarat aliat al sanatatii noastre.
Iti prezentam in continuare cele mai importante beneficii ale consumului de curmale.
1. Curmalele sunt digerate foarte usor.
2. Curmalele au un continut scazut de calorii.
3. Curmalele reprezinta o sursa de energie, ele continand zaharuri naturale, cum ar fi glucoza, fructoza si zaharoza.
4. Curmalele sunt un remediu excelent pentru tulburări intestinale, ajutand persoanele care sufera de constipatie.
5. Curmalele sunt bogate in potasiu. Acest lucru ajuta la reglarea sistemului nervos.
6. Curmalele sunt bogate in vitamine si minerale si au un continut scazut de grasimi.
7. Curmalele au un continut ridicat de fier si sunt foarte utile in tratarea anemiei.
8. Consumul de curmale ajuta la prevenirea cariilor dentare.
9. Curmalele ajuta la imbunatatirea vederii.
10. Cercetarile au demonstrat faptul ca aceste fructe sunt eficiente in prevenirea cancerului abdominal si poate fi chiar un tratament al cancerul abdominal, neavand niciun efect secundar asupra organismului fiind complet natural.
Beneficiile curmalelor pentru mamele insarcinate sau cele care alapteaza
Curmalele reprezinta un real beneficiu pentru femeile insarcinate si pentru mamicile care alapteaza. Unele experimente au aratat faptul ca un consum regulat de curmale intareste musculatura uterina. Acest lucru este benefic in special in ultimele luni de sarcina. De asemenea, curmalele pot ajuta la dilatarea colului uterin in momentul travaliului. Exista si o legatura intre curmale si reducerea sangerarii de dupa nastere
In acelasi timp, curmalele ajuta la ameliorarea depresiei de dupa nastere la mame.
Citeste si:
Este bine sa consumam curmale in timpul sarcinii?
Dupa cum am vazut, beneficiile curmalelor sunt multiple si de aceea, acest fruct miraculos poate fi consumat cu incredere.
Continutul inalt de fibre hidrosolubile din ovaz creeaza o senzatie de satietate, de aceea taratele de ovaz sunt din ce in ce mai utilizate in curele de slabire.
Crezi ca ouale se pastreaza mai bine in frigider? La fel ca rosiile sau castravetii? Ei bine, te inseli! Sunt alimente care se pastreaza mai bine daca sunt tinute intr-un loc racoros, dar nu…
Conform ultimelor studii realizate de cercetatorii americani, ne putem proteja de cancerul ovarian prin schimbarea obiceiurilor alimentare, dar si cu 2 pahare de ceai negru pe zi.
Stiati ca uleiul de masline va poate ajuta sa va albiti dintii in mod natural, fiind eficient impotriva petelor si in prevenirea formarii tartrului?