Pot sa ma vopsesc in timpul sarcinii?

Pot sa-mi vopsesc parul daca sunt insarcinata?

Sunt pareri impartite legate de vopsirea parului in timpul sarcinii. Din pacate, nu sunt studii stiintifice care sa dovedeasca daca este sau nu bine ca femeile insarcinate sa se vopseasca.

Cu toate acestea, pentru a nu-ti asuma niciun risc, este de preferat sa astepti sa te vopsesti din al doilea trimestru de sarcina, cand copilul este mai putin vulnerabil la chimicalele pe care vopseaua de par le contine. De asemenea, este de preferat sa eviti contactul vopselei cu scalpul intrucat o contitatea din aceste chimicale continute in vopsea pot fi absorbite in organism.

Poate ai auzit ca exista vopsele naturiste de par, insa inainte de a apela la ele, citeste cu atentie ingredientele pentru ca in spatele denumirii de “produs naturist” poti avea surpriza unor ingrediente sintetice. Fii atenta la ingrediente de genul p- fenilendiamina, dihydroxybenzene sau aminofenol. Aceste ingrediente sunt folosite nu numai in vopselurile permanente, dar si vopselurile semi-permanente le pot contine.

Pot sa ma vopsesc cu Henna daca sunt insarcinata?

Henna este o vopsea de par naturala semi-permanenta, care se foloseste de mii de ani pentru vopsirea parului si care este considerata sigura chiar si in sarcina. Insa fii atenta – exista si vopsea henna care contine compusi chimici si urme de metale care pot fi riscante in sarcina. Deci, asigura-te ca vopseaua aleasa este una 100% naturala.

Concluzii

Asadar, poti sa-ti vopsesti parul daca esti insarcianta?

Este foarte important pentru femei sa se simta bine in pielea lor in timpul sarcinii, iar daca firele albe iti dau o stare proasta, atunci vopseste-ti parul. Insa incearca sa te vopsesti de cat mai putine ori in timpul sarcinii, cand o faci sa folosesti produse 100% naturale; evita pe cat posibil contactul cu pielea capului dar si contactul direct cu mainile (neaparat trebuie sa folosesti manusi). Pe langa toate acestea, vopseste-te intr-un loc ventilat bine, pentru a minimiza expunerea la substantele continute in vopsea.

0 Shares
Recomandari Despre-copii.com

Pentru cele mai multe cupluri, primul simptom al infertilitatii este atunci când, după un an de sex neprotejat, femeile nu pot ramane insarcinate.  Chiar daca aveti un ciclu regulat, o viata sexuala sanatoasa si …

citeste continuarea ...

Este stiut faptul ca femeile gravide şi cele care încearcă să conceapă un copil ar trebui să evite consumul de cofeina in cantitati mari.

citeste continuarea ...

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) nu recomanda utilizarea ceaiului de sunatoare la gravide sau la femeile care alapteaza.

citeste continuarea ...

De obicei, nu! Copilul îşi ia hrana din rezervele organismului tău, chiar dacă atunci când ai vărsături nu te alimentezi cum ar trebui.

citeste continuarea ...

Schimbările fiziologice pe care viitoarea mămică le suferă în timpul sarcinii sunt minore în comparaţie cu malformaţiile congenitale de care poate suferi fetusul şi care nu pot fi descoperite în timp util.

citeste continuarea ...

Mierea este un aliat puternic al unui sistem imunitar puternic. Insa este recomandat sa o consumam in timpul sarcinii?

citeste continuarea ...