Este interzisa mierea in timpul sarcinii?

Mierea este un aliat puternic al unui sistem imunitar puternic. Mierea contine antioxidanti si are proprietati anti-bacteriene care ajuta la imbunatatirea starii de sanatate a sistemului digestiv si lupta impotriva bolilor.

Mierea in sarcina – este interzisa sau nu mierea in timpul sarcinii?

Multi parinti stiu ca nu este bine sa le dam miere copiilor sub varsta de 1 an. Motivul pentru care mierea este interzisa copiilor nou-nascuţi este acela ca mierea poate contine spori botulinici care in anumite conditii, produce toxina botulinica, iar aceasta poate provoca botulismul.

Dar acele dureri, arsuri stomacale, raceli si „greata de dimineata” specifice sarcinii sigur te-au indemnat sa faci o cautare pe internet in speranta ca vei afla daca mierea te va ajuta sa scapi de aceste probleme specifice acestei perioade din viata ta.

Beneficiile consumului de miere nu se opresc la gustul minunat al acesteia. Trebuie sa stii ca mierea reprezinta o importanta sursa naturala de glucide, care practic  „umple” corpul de energie, crescand performanta si rezistenta acestuia. Glucoza din miere este absorbita rapid de catre organism si ofera un impuls de energie imediat, in timp ce fructoza este absorbita mai incet si, astfel, ne furnizeaza in mod constant energie.

Vezi si:
Consumati ceai negru cu lamaie pentru a impiedica formarea cancerului la ovare

Mierea este o substanţă care contine enzime sanatoase care faciliteaza digestia. Aceasta are, de asemenea, proprietati de vindecare puternice. Un pahar cu apa si o lingura de miere baut inaintea micului dejun ajuta la atenuarea disconfortului cauzat de arsurile stomacale.

Mierea este, de asemenea, un calmant care linisteste organismul, combate insomnia, are actiune laxativa si antiseptica, inlatura starile de voma si combate tusea si anemia.

Afla mai multe in pagina 2:
Consumul de miere in sarcina dauneaza fatului?

Recomandari Despre-copii.com

Curmalele reprezinta un real beneficiu pentru femeile insarcinate si pentru mamicile care alapteaza. Unele experimente au aratat faptul ca un consum regulat de curmale intareste musculatura uterina.

citeste continuarea ...

In general, se recomanda femeilor insarcinate sa consume peste de cel mult 2 ori pe saptamana! Dar atentie, nu orice peste!

citeste continuarea ...

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) nu recomanda utilizarea ceaiului de sunatoare la gravide sau la femeile care alapteaza.

citeste continuarea ...

Este stiut faptul ca femeile gravide şi cele care încearcă să conceapă un copil ar trebui să evite consumul de cofeina in cantitati mari.

citeste continuarea ...

Bananele sunt bogate in potasiu, in vitaminele A, B si C, avand numeroase proprietati anti-imbatranire.

citeste continuarea ...

Sunt pareri impartite legate de vopsirea parului in timpul sarcinii.

citeste continuarea ...