Este interzisa mierea in timpul sarcinii?

Mierea este un aliat puternic al unui sistem imunitar puternic. Mierea contine antioxidanti si are proprietati anti-bacteriene care ajuta la imbunatatirea starii de sanatate a sistemului digestiv si lupta impotriva bolilor.

Dar totusi esti sceptica si confuza atunci cand vine vorba de consumul de miere in sarcina. Teama legata de faptul ca mierea poate contine spori botulinici, care pot produce toxina botulinică in sistemul digestiv al unui copil imatur te face sa te intrebi daca mierea este interzisa si in timpul sarcinii, afectand fetusul.

De fapt, consumul de miere este sigur pentru femeile gravide, cu toate ca unii medici ar recomanda numai mierea pasteurizata.

Sarcina este, de obicei, asociată cu greturi, nas infundat si arsuri stomacale. Femeile gravide pot gasi acum modalitati de a ameliora aceste disconforturi prin consumul de miere in timpul sarcinii deoarece mierea nu daunează fatului.

Vezi si
alimente interzise in sarcina!

Desi exista numeroase remedii naturiste la care se poate apela pentru a inlatura sau ameliora anumite probleme de sanatate, (iar mierea este unul dintre ele), totusi, trebuie sa tii cont de faptul ca nu toate remediile naturiste sunt considerate „sigure” in timpul sarcinii. De fapt, multe dintre aceste remedii naturiste trebuie evitate de o femeie gravida. Cel mai bine este sa intrebi medicul tau atunci cand nu esti sigura in legatura cu vreun aliment pe care vrei sa-l consumi atunci cand esti gravida.

Deci, mierea in sarcina nu dauneaza fatului si, de aceea, o poti consuma cu incredere. Pentru o mai mare siguranta, alege totusi mierea pasteurizata.

Recomandari Despre-copii.com

Curmalele reprezinta un real beneficiu pentru femeile insarcinate si pentru mamicile care alapteaza. Unele experimente au aratat faptul ca un consum regulat de curmale intareste musculatura uterina.

citeste continuarea ...

In general, se recomanda femeilor insarcinate sa consume peste de cel mult 2 ori pe saptamana! Dar atentie, nu orice peste!

citeste continuarea ...

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) nu recomanda utilizarea ceaiului de sunatoare la gravide sau la femeile care alapteaza.

citeste continuarea ...

Este stiut faptul ca femeile gravide şi cele care încearcă să conceapă un copil ar trebui să evite consumul de cofeina in cantitati mari.

citeste continuarea ...

Bananele sunt bogate in potasiu, in vitaminele A, B si C, avand numeroase proprietati anti-imbatranire.

citeste continuarea ...

Sunt pareri impartite legate de vopsirea parului in timpul sarcinii.

citeste continuarea ...