Cum mâncăm – test de personalitate

Cum mancam - test de personalitate

“Omul este ceea ce mănâncă”. Spune un vechi dicton popular. Până nu demult nu i s-a prea dat crezare. Acum psihiatrii care s-au ocupat de problema aceasta au clasificat oamenii în şapte categorii, după felul lor de a mânca.

Cei care ciugulesc. Dacă mâncaţi câte puţin şi vă mulţumiţi cu mici cantităţi de te miri ce, sunteţi prudenţi şi conservatori. Aveţi mici tabieturi şi nu le veţi părăsi niciodată. Urmaţi întocmai recomandările, faceţi lucrurile încet şi pe rând. Sunteţi foarte puţin înclinaţi catre nou, aveţi păreri şi gusturi statornice.

Cei care mănâncă repede. Dacă vă înghiţiţi repede mâncarea, sunteţi energici, tranşaţi repede orice chestiune şi sunteţi un lucrător neobosit. Sunteti de asemeni fiinţe pasinale şi, dacă vă declaraţi dragostea faţă de cineva, trebuie să i se răspundă de îndată.

Cei care mănâncă încet. Dacă acesta e cazul vostru, vă place de asemeni să vă gândiţi mai mult înainte de a lua o hotărâre sau a vă face o părere. Nu luaţi poziţie decât dipă ce aţi reflectat în mod matur şi aţi ajuns la concluzia că aveţi dreptate. Chiar si când aveţi de făcut un dar cuiva, veţi alege cu grijă ceea ce credeţi a fi cadoul adecvat.

Cei care mănâncă mult. Este categoria cea mai numeroasă şi mai placut de frecventat. Cei care mănâncă mult sunt senzuali şi îşi trăiesc viaţa cu plăcere şi intensitate. În general sunt foarte sociabili şi comunicativi. Nu se tem să-şi afişeze sentimentele.

Cei care mănâncă singuri. Spre deosebire de categoria anterioară, aceştia sunt o categoria puţin numeroasă. Sunt în general oameni plicticoşi, foarte încrezuţi şi cred că judecata lor este de cea mai bună calitate. Au meritul de a duce la bun sfârşit ceea ce au început.

Cei care mănâncă îngrijit. Dacă-i vezi mâncând, a-i putea crede că există o lege care stipulează că nu trebuie să se mănânce decât un singur lucru deodată. Aşa mănâncă ei. Nu se ating de legume până ce nu au consumat carnea din farfurie, iar legumele nu le combină cu altceva. Evident, nu acordă atenţie, decât câte unei persoane o dată la o petrecere sau la o masă.

Cei care mănâncă oricum. Sunt cei care amestecă laolaltă tot ce se află în farfuria lor, făcând un adevărat talmeş-balmeş. Sunt foarte prietenoşi şi puţin conformişti şi nu iau în seama aparenţele. Evident, în viaţă nu ezită să întreprindă mai multe lucruri deodată.

S-ar putea ca unii din voi să întruniţi mai multe din asemenea feluri de a mânca şi de a fi. Aceasta arată că sunteţi complexi, bine echilibraţi şi că aveţi o viaţă plină.