Feng-shui la birou

Te simti obosita la locul de munca? Ai intrat deja intr-o rutina de care nu poti scapa? Afla ca, uneori, nu esti tu de vina, ci biroul unde lucrezi sau amplasarea gresita a mobilei.

In Asia, inainte de a construi sau a se muta intr-un birou nou, majoritatea companiilor apeleaza la consultantii feng-shui care pot determina cele mai favorabile conditii de amplasare a obiectelor. De cele mai multe ori, sfaturile lor sunt utile.

Daca va mutati intr-o cladire veche, ar fi bine sa va interesati de istoria acelui loc. Potrivit principiilor feng-shui, daca fostii  ocupanti ai casei au intampinat dificultati de orice fel, este posibil ca si tu sa te confrunti cu situatii neplacute. De vina este energia negativa a cladirii sau oamenii care au influentat atmosfera prin comportamentul si gandurile lor pesimiste. In orice caz, poti folosi tehnicile feng-shui pentru a imbunatati fluxul de energie si a alunga negativismul din jur.

Una din principalele cauze ale disconfortului la locul de munca o constituie birourile si mesele cu margini ascutite. Teancurile mari de documente, carti si hartii produc, de obicei, prea mult yin. Daca va sunt indispensabile si treabuie neaparat sa le pastrati pe birou, asigura-te ca teancul din dreapta este mai mare decat cel din stanga. Rafturile fara partea din spate nu sunt benefice, ele simbolizand sabii ascutite ce emana o energie negativa. Ideal ar fi sa ai rafturile incorporate intr-un dulap.

Sfaturi utile

Unde ar fi bine sa stai? Ideal este sa nu stai cu fata direct spre usa sau cu spatele la ea, deoarece acest lucru inseamna ca nu ii respecti pe ceilalti ocupanti ai biroului. Daca totusi nu poti sa-ti muti biroul, este bine sa pui o oglinda in fata ta, pentru a vedea ce se intampla in spate. Locul ideal pentru amplasarea unui birou este in coltul cel mai indepartat al camerei, opus in diagonala cu intrarea principala, de unde poti vedea usa si ferestrele fara a te afla chiar in fata lor. Directia spre care este orientat biroul tau, este, de asemenea, importanta. Asigura-te ca acesta este plasat intr-un loc ce ar putea activa cea mai importanta calitate a ta vitala pentru munca pe care o desfasurezi. (est=agresiune, vest=conciliere, nord=ambitie, sud=satisfactie).

Nu este bine ca razele soarelui sa lumineze puternic biroul pentru ca, dezi aduc energie pozitiva, pot provoca uneori agitatie printre colegi. Nu iti plasa niciodata biroul la sfarsitul unui coridor sau opus toaletei si scarilor, doarece te vei simti mereu obosita si lipsita de putere.

Partea de nord a biroului este asociata cu succesul in cariera, desi trebuie sa o energizezi intr-un fel. Alege, spre exemplu, o sursa de apa care simbolizeaza miscarea si promoveaza energia yang. Florile proaspete sau o mica planta amplasata in coltul de est atrag prosperitate. Pe perete, un tablou cu un peisaj montan sau cu fructe si pesti va poate oferi liniste si inspiratie. Evita operete abstracte si cele in care sunt reprezentate animale salbatice.

Echipamentul de birou

Alegeti un scaun inalt si cu brate care va va oferi echilibru in deciziile pe care le  veti lua. Amplasati o lampa in partea de sud a biroului, lucru care va umple de energie acest spatiu legat de faima si va poate crea o buna reputatie in companie. Echipamenul metalic trebuie asezat in dreapta pentru ca el simbolizeaza cariera ta. Sa nu pui documente pe jos pentru ca energia negativa va fi activata daca cineva va calca pe ele. Lasa liber un coltisor al biroului care va va ajuta sa ganditi mai clar.