Par sanatos si stralucitor

Cum ne mentinem parul sanatos si stralucitor?

Există foarte multe modalităţi de a-ţi menţine părul sănătos, strălucitor şi frumos mirositor. Îngrijirea cât mai atentă este vitală, iar paşii nu sunt chiar atât de grei. Iată câteva sfaturi:

1. Schimbă-ţi şamponul la două trei luni

2. Usucă-ţi părul în mod natural, fără a apela la foen, pentru a evita uscarea şi tocirea vârfurilor

3. Mergi la coafor cu regulalitate pentru a-ţi tăia, dacă este cazul, vârfurile tocite, care nu-i mai permit părului să crească uniform.

Fiecare tip de păr necesită o îngrijire diferită. Indiferent ce tip de păr ai (uscat, gras, deteriorat sau subţire), sfaturile următoare te vor ajuta să obţii părul pe care ţi l-ai dorit întotdeauna.

Părul uscat

Evită spălarea zilnică a părului. Folosirea în exces a şamponului nu face decât să usuce şi mai tare părul. Utilizarea balsamului este, de asemenea, obligatorie, întrucât acesta înmoaie păarul, prevenind uscarea sa rapidă. Atunci când foloseşti foen-ul, usucă părul de la rădăcină spre vârfuri.

Părul gras

Foloseşte un şampon şi un balsam special acestui tip de păr. Balsamul trebuie aplicat numai pe vârfuri. Pentru tipurile de păr care secretă sebum în exces, aplică pe cap pudră de talc, pieptănând apoi părul repetat, până când pudra este definitiv îndepărtată.

Părul drept şi foarte subţire

Pentru un astfel de păr este recomandată folosirea unui şampon pentru copii, care are o formulă mai blândă. Deaorece acest tip de păr tinde să pară lipsit de volum, usucă-l dinspre interior spre exterior, ţinând capul în jos: o să pară astfel mai voluminos. În cazul în care foloseşti bigudiuri, sunt recomandate unele de burete; acestea nu agaţă părul şi se evită ruperea sa.

Părul deteriorat

Părul deteriorat este, de obicei, rezultatul folosirii în exces a substanţelor chimice, cum ar fi cele din vopselele pentru păr şi cele utilizate la realizarea permanentului. Supra-expunerea la soare şi la poluanţii din aer deteriorează părul. Atunci când este ud, acesta este foarte vulnerabil, rupându-se cu uşurinţă. Perie-l numai atunci când s-a uscat definitiv, la început cu o perie cu dinţi rari.

Foto: http://www.flickr.com/photos/arteunporro/2377948357/

Recomandari Despre-copii.com

Continutul inalt de fibre hidrosolubile din ovaz creeaza o senzatie de satietate, de aceea taratele de ovaz sunt din ce in ce mai utilizate in curele de slabire.

citeste continuarea ...

Oţetul de mere nu este bun doar pentru salate, acesta este şi un produs cosmetic natural şi extrem de eficient. În plus, este şi accesibil la preţ.

citeste continuarea ...

Bicarbonatul de sodiu este extrem de eficient impotriva cosurilor, a punctelor negre si pentru a calma pielea iritata.

citeste continuarea ...

Stiati ca uleiul de masline va poate ajuta sa va albiti dintii in mod natural, fiind eficient impotriva petelor si in prevenirea formarii tartrului?

citeste continuarea ...

Pentru a inmuia pielea si a o ajuta sa lupte impotriva ridurilor, prepara o infuzie din patrunjel sau hasmatuchi (patrunjel cret) pe care o vei folosi ca o lotiune de fata.

citeste continuarea ...