Esti o păcătoasă în materie de frumuseţe?

Ca toate celelalte domenii, şi frumuseţea are propriile reguli, pe care este bine să nu le încălcăm dacă vrem să arătăm “ca la carte”. Vă propunem să aflăm care sunt cele mai des întâlnite “păcate” în materie de frumuseţe, adăugând că niciodată nu este prea târziu să ne “căim” şi să apucam pe drumul cel drept.

1. Creion de buze prea închis. Nu folosiţi un creion de buze mult prea închis, care să contrasteze puternic cu rujul ales. De obicei, creionul de buze trebuie să aibă o nuanţă doar puţin mai închisă decât culoarea naturală a buzelor, iar rujul trebuie să fie undeva între cele două nuanţe.

2. Tuş de ploape în exces. Nu exageraţă cu tuşul de pleoape. Este indicat să-l folosiţi doar pe pleoapele superioare.

3. Fond de ten nepotrivit. Nu folosiţi un fond de ten care nu se potriveşte cu nuanţa pielii tale. Când îl cumpăraţi, testaţi-l cu mare atenţie. Dacă, odată întins pe piele, lasă impresia că a fost absorbit de aceasta, înseamnă că are culoarea potrivită.

4. Un păr neasortat cu tenul. Nu vă vopsiţi părul într-o nuanţă ce nu “merge” cu tenul. Înainte de a hotărî ce culoare vi se potriveşte, probaţi mai bine o perucă pentru a fi sigure.

5. Păr şi spâncene în culori diferite. Dacă v-aţi vopsit părul, este obligatoriu să vă vopsiţi şi sprâncenele. Ne amintim cu toţii imaginea Madonnei din anii 90 când avea părul blond platinat şi sprâncenele negre ca pana corbului. Si suntem, cred, de acord, că arată mai bine mai natural, cu părul şi sprâncenele în aceeaşi nuanţă. În plus, imaginea voastră va lăsa impresia de ordine, de tot unitar.

6. Tunsoare nepotrivită cu forma feţei. Nu alegeţi o tunsoare care nu se potriveşte cu forma feţei, chiar dacă este ultimul răcnet în materie de modă. Femeile cu o formă rotundă a feţei trebuie să opteze pentru o tunsoare care să alungească figura, cu volum în partea superioară. Femeile cu feţe pătrate trebuie să aleagă o tunsoare care să lase impresia de îmblânzire a conturului feţei. Cele mai norocoase şi lipsite de griji sunt reprezentatele sexului frumos care au faţa ovală. Lor li se potriveşte aproape orice tunsoare şi coafură.

7. Exfoliere incorectă. Nu exageraţi cu exfolierea pielii. Este indicat să o curăţaţi, din când în când, de celulele moarte, dar, dacă insistaţi, riscaţi să vă alegeţi cu o iritaţie. În plus, o astfel de operaţiune efectuată în mod corect presupune mai întâi dilatarea porilor.

Foto: http://www.flickr.com/photos/arcticpuppy/4927537285

Recomandari Despre-copii.com

Continutul inalt de fibre hidrosolubile din ovaz creeaza o senzatie de satietate, de aceea taratele de ovaz sunt din ce in ce mai utilizate in curele de slabire.

citeste continuarea ...

Oţetul de mere nu este bun doar pentru salate, acesta este şi un produs cosmetic natural şi extrem de eficient. În plus, este şi accesibil la preţ.

citeste continuarea ...

Bicarbonatul de sodiu este extrem de eficient impotriva cosurilor, a punctelor negre si pentru a calma pielea iritata.

citeste continuarea ...

Stiati ca uleiul de masline va poate ajuta sa va albiti dintii in mod natural, fiind eficient impotriva petelor si in prevenirea formarii tartrului?

citeste continuarea ...

Pentru a inmuia pielea si a o ajuta sa lupte impotriva ridurilor, prepara o infuzie din patrunjel sau hasmatuchi (patrunjel cret) pe care o vei folosi ca o lotiune de fata.

citeste continuarea ...