Esti o păcătoasă în materie de frumuseţe?

Ca toate celelalte domenii, şi frumuseţea are propriile reguli, pe care este bine să nu le încălcăm dacă vrem să arătăm “ca la carte”. Vă propunem să aflăm care sunt cele mai des întâlnite “păcate” în materie de frumuseţe, adăugând că niciodată nu este prea târziu să ne “căim” şi să apucam pe drumul cel drept.

1. Creion de buze prea închis. Nu folosiţi un creion de buze mult prea închis, care să contrasteze puternic cu rujul ales. De obicei, creionul de buze trebuie să aibă o nuanţă doar puţin mai închisă decât culoarea naturală a buzelor, iar rujul trebuie să fie undeva între cele două nuanţe.

2. Tuş de ploape în exces. Nu exageraţă cu tuşul de pleoape. Este indicat să-l folosiţi doar pe pleoapele superioare.

3. Fond de ten nepotrivit. Nu folosiţi un fond de ten care nu se potriveşte cu nuanţa pielii tale. Când îl cumpăraţi, testaţi-l cu mare atenţie. Dacă, odată întins pe piele, lasă impresia că a fost absorbit de aceasta, înseamnă că are culoarea potrivită.

4. Un păr neasortat cu tenul. Nu vă vopsiţi părul într-o nuanţă ce nu “merge” cu tenul. Înainte de a hotărî ce culoare vi se potriveşte, probaţi mai bine o perucă pentru a fi sigure.

5. Păr şi spâncene în culori diferite. Dacă v-aţi vopsit părul, este obligatoriu să vă vopsiţi şi sprâncenele. Ne amintim cu toţii imaginea Madonnei din anii 90 când avea părul blond platinat şi sprâncenele negre ca pana corbului. Si suntem, cred, de acord, că arată mai bine mai natural, cu părul şi sprâncenele în aceeaşi nuanţă. În plus, imaginea voastră va lăsa impresia de ordine, de tot unitar.

6. Tunsoare nepotrivită cu forma feţei. Nu alegeţi o tunsoare care nu se potriveşte cu forma feţei, chiar dacă este ultimul răcnet în materie de modă. Femeile cu o formă rotundă a feţei trebuie să opteze pentru o tunsoare care să alungească figura, cu volum în partea superioară. Femeile cu feţe pătrate trebuie să aleagă o tunsoare care să lase impresia de îmblânzire a conturului feţei. Cele mai norocoase şi lipsite de griji sunt reprezentatele sexului frumos care au faţa ovală. Lor li se potriveşte aproape orice tunsoare şi coafură.

7. Exfoliere incorectă. Nu exageraţi cu exfolierea pielii. Este indicat să o curăţaţi, din când în când, de celulele moarte, dar, dacă insistaţi, riscaţi să vă alegeţi cu o iritaţie. În plus, o astfel de operaţiune efectuată în mod corect presupune mai întâi dilatarea porilor.

Foto: http://www.flickr.com/photos/arcticpuppy/4927537285

0 Shares
Recomandari Despre-copii.com

Este adevarat ca apa calda cu lamaia slabeste? Auzim din ce in ce mai des ca lamaia slabeste. Si mai ales apa calda cu lamaie. Descopera in randurile de mai jos cat adevar este in aceasta afirmatie.

citeste continuarea ...

In general, otetul de mere este bun pentru sanatate. Dar stiai ca acesta joaca un rol important si in frumusetea parului nostru?

citeste continuarea ...