Uleiul de ienupar – inamicul celulitei

Este uleiul de ienupar un remediu impotriva celulitei?

Scopul aromoterapiei este acela de a ajuta organismul să se relaxeze şi să-şi refacă forţele, spiritul, să se liniştească. Pentru aceasta se folosesc diverse mijloace cosmetice cu extracte aromate din ierburi şi plante medicinale: săruri de baie, uleiuri eterice.

Uleiul de ienupăr are acţiune antiinflamatoare, calmantă, tonifiantă, afrodisiacă. Principalii constituenţi ai uleiului de ienupăr sunt pinenul, terpinenul, şi terpineolul. Aceste 3 componente principale stimulează circulaţia sângelui, luptă împotriva iritaţiilor pielii, dar şi împotriva durerilor musculare.

Efectul stimulator al uleiului ajută ţesutul conjunctiv al pielii să devină mai ferm, curăţă şi întind pielea, îmbunătăţind metabolismul. Pentru a scăpa de celulită, vă recomandăm să amestecaţi 2 picături de ulei de ienupăr, 2 picături de ulei de chiparos şi 2 picături de ulei de portocale, în aproximativ 2 linguri de ulei de baie. Înainte de duş, masaţi zona afectată cu o perie de piele, apoi spălaţi-vă ca în mod normal, după care aplicaţi amestecul din aceste uleiuri şi masaţi energic.

Atenţie! Masatul pielii este cea mai importantă parte a acestui proces.

Asigură-te că uleiul de ienupar pe care l-ai cumpărat este unul natural şi nu unul sintetic. Uleiurile esenţiale naturale trebuie achiziţionate de la magazinele naturiste. Uleiurile sintetice nu au beneficiile enumerate mai sus, şi, mai mult, pot provoca reacţii alergice. Niciodată nu se aplică uleiul esenţial direct pe piele, ci trebuie diluat într-un alt ulei sau o crema de dus.

Recomandari Despre-copii.com

Continutul inalt de fibre hidrosolubile din ovaz creeaza o senzatie de satietate, de aceea taratele de ovaz sunt din ce in ce mai utilizate in curele de slabire.

citeste continuarea ...

Oţetul de mere nu este bun doar pentru salate, acesta este şi un produs cosmetic natural şi extrem de eficient. În plus, este şi accesibil la preţ.

citeste continuarea ...

Bicarbonatul de sodiu este extrem de eficient impotriva cosurilor, a punctelor negre si pentru a calma pielea iritata.

citeste continuarea ...

Stiati ca uleiul de masline va poate ajuta sa va albiti dintii in mod natural, fiind eficient impotriva petelor si in prevenirea formarii tartrului?

citeste continuarea ...

Pentru a inmuia pielea si a o ajuta sa lupte impotriva ridurilor, prepara o infuzie din patrunjel sau hasmatuchi (patrunjel cret) pe care o vei folosi ca o lotiune de fata.

citeste continuarea ...