Obezitatea la copii si efectele ei

Cum afecteaza obezitatea copiii

Obezitatea la copii poate duce la o serie de complicaţii de sănătate, atât în ​​prezent cât şi pe măsură ce copiii devin adulţi. „Aproape fiecare organ al corpului este afectat în mod negativ de obezitate”, avertizează doctorii.

Riscuri asupra sănătăţii

Cele mai îngrijorătoare consecinţe ale obezitatii la copii sunt diabetul de tip 2, bolile cardiovasculare şi accidentele vascular cerebrale. Aceste boli şi precursorii acestora (rezistenţa la insulină, intoleranţa la glucoză, ateroscleroza, hipertensiunea arterială) sunt frecvente la copii obezi. Aproximativ 30% din copiii obezi suferă de „sindromul metabolic”, care este definit din punct de vedere medical ca o combinaţie de mai multe boli din cele enumerate mai sus; acest sindrom metabolic creşte semnificativ riscul de complicaţii grave de sănătate atunci când copiii vor deveni adulţi.

Obezitatea infantila si obezitatea, in general, poate avea consecinţe pe termen lung si anume: degenerarea hepatică (steatoză hepatică), apnee în somn, insuficienţă renală, sindromul ovarului polichistic (la femei), dureri de genunchi şi şold, risc mai mare de fracturi osoase şi hipotiroidism.

Provocări fizice

Copiii obezi se lovesc de o serie de bariere fizice care-i împiedică să aibă un stil de viaţă activ. Toate acestea vor degenera în probleme de sănătate, cum ar fi astmul, dureri articulare şi ale muşchilor, senzaţie de „prea supraponderal pentru a face activitate fizică” şi multe altele. Copiii obezi trebuie să înceapă încet încet să facă diverse activităţi fizice (pe lângă o alimentaţie sănătoasă şi săracă în calorii) pentru a preveni consecinţele pe termen lung ale obezităţii.

Impactul social

Obezitatea la copii este puternic corelată cu stima de sine scazută şi marginalizare socială. Din cauza acestor consecinţe psihologice, rezultatele şcolare ale copiilor pot fi mai slabe. Aceste dificultăţi sociale vor continua şi la maturitate. În plus, sentimentul de autoconştientizare a corpurile lor sau sentimentul izolării atunci când nu este ales de către colegii lor pentru a participa la sporturi descurajează copiii obezi să devină mai activi fizic, perpetuând acest ciclu trai nesănătos.

0 Shares
Top articole:

Crezi ca ouale se pastreaza mai bine in frigider? La fel ca rosiile sau castravetii? Ei bine, te inseli! Sunt alimente care se pastreaza mai bine daca sunt tinute intr-un loc racoros, dar nu…

citeste continuarea ...

Oţetul de mere nu este bun doar pentru salate, acesta este şi un produs cosmetic natural şi extrem de eficient. În plus, este şi accesibil la preţ.

citeste continuarea ...

Bicarbonatul de sodiu este extrem de eficient impotriva cosurilor, a punctelor negre si pentru a calma pielea iritata.

citeste continuarea ...

Stiati ca uleiul de masline va poate ajuta sa va albiti dintii in mod natural, fiind eficient impotriva petelor si in prevenirea formarii tartrului?

citeste continuarea ...

Putem considera coarda de sarit ca cel mai bun aliat al nostru atunci cand vrem sa dam jos kilogramele in plus, sa scapam de celulita sau pur si simplu cand vrem sa ne simtim bine in pielea noastra.

citeste continuarea ...

Ştim deja de numeroasele efecte benefice pe care chefirul le are asupra sănătăţii întregului organism, dar ştiai că acesta face minuni şi asupra pielii noastre?

citeste continuarea ...

Mierea este un aliat puternic al unui sistem imunitar puternic. Insa este recomandat sa o consumam in timpul sarcinii?

citeste continuarea ...