Masa in doi

Masa in doi

Dupa o zi de munca si stres, o tanara pereche de casatoriti sau indragostiti isi poate gasi buna dispozitie si farmecul unei atmosfere intime, in jurul mesei familiale. Oricat de gustoase si bine pregatite ar fi bucatele, numai indeplinirea unui astfel de ritual cotidian nu ar fi suficient pentru ca reusita acestei clipe sa devina bucurie. Orice gospodina trebuie sa stie ca ar fi o mare greseala din partea ei daca ar improviza o masa neingrijita, cu tacamuri desperecheate sau farfurii ciobite, iar fata de masa patata sau rupta.

Pentru micul dejun, mesele in doi permit utilizarea unor seturi speciale, ceva mai mari decat locul ocupat de tacamul pus. Elegante sunt seturile din panza de in cu discreete motive nationale. Serviciile de masa, din faianta viu colorata, pot alcatui singure un decor foarte agreabil. Pentru masa de pranz si cea de seara, o fata de masa aleasa intr-o culoare vie, asortata cu farfuriile, inseamna o solutie destul de practica, dar si placuta. Farfuriil galbene pe fata de masa verde sau farfuriile albe pe o fata de masa rosie sunt aranjamente de efect si la indemana oricarei femei.

In orice anotimp, nu trebuie sa lipseasca un cosulet de fructe si cateva ramurele de brad sau floricele ce vor inveseli masa si-i vor conferi un aspect sarbatoresc.

Uneori, seara, pe masa este binevenit un sfesnic de o forma cat mai orginara. Paharele multicolore pe o fata de masa alba dau o nota de veselie si buna dispozitie.