Singur acasă

Singur acasa

 

Deşi mulţi părinţi consideră că micuţii de peste 10 ani sunt destul de maturi pentru a rămâne singuri acasă, specialiştii avertizează că acest lucru depinde de fiecare copil în parte. Iată câteva sfaturi care vă vor ajuta să vă pregătiţi copilul pentru ziua „singur acasă”.

Jucaţi un joc prin care să simutaţi că ar fi rămas singur acasă şi urmăriţi-i reacţiile.

  • Învăţaţi-l să nu răspundă la uşă înainte de a întreba cine este;
  • Repetaţi-i cât de important este să ştie mereu unde sunt cheile de la casă.
  • Lăsaţi-i scrise toate numerele de telefon unde vă poate găsi în cazul în care are nevoie de voi, precum şi numerele serviciilor de urgenţă;
  • În cazul în care nu vă poate găsi pe voi, lăsaţi numărul de telefon al unui vecin la care poate apela în cazul în care are vreo problemă.

Dacă simţiţi că micuţul este pregătit pentru această încercare, atunci începeţi prin a-l lăsa singur pe perioade mici de timp, pe care le veţi mări treptat.

Recomandari Despre-copii.com
  1. Copiii sunt mâinile cu care ne prindem de rai. – Henry Ward Beecher
  2. Copilăria… Cadoul pe care ni-l face viața pentru ce vom avea de îndurat. – Horațiu Mălăele.
citeste continuarea ...

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) nu recomanda utilizarea ceaiului de sunatoare la gravide sau la femeile care alapteaza.

citeste continuarea ...

Vă veţi confrunta cu multe schimbări la copiii voştri pe tot parcursul vieţii lor. Unele dintre aceste schimbări vă vor face să fiţi mândri dar unele nu.

citeste continuarea ...

Halena sau gura urat mirositoare nu este o problema intalnita doar la adulti. Se intampla ca si copiii sa aiba halena.

citeste continuarea ...

La nivel mondial, aproximativ 51% din sugarii si copiii sub varsta de cinci ani sunt anemici din cauza deficientei de fier.

citeste continuarea ...

Ce ne facem atunci când copilul opune rezistenţă şi nu vrea sub nicio forma să se spele pe dinţi? Îţi vom oferi în continuare nişte sfaturi care te vor ajuta să treci peste acest hop.

citeste continuarea ...