Cele mai bune poziţii de alăptat

Poziţii alăptare

Alăptarea ar trebui să fie întotdeauna intimă şi placută. În ceea ce priveşte pozitia pe care o foloseşte pentru alăptat,  mama poate fi versatila, atâta timp cât copilul stă confortabil şi se simte bine. Cea mai importanta parte a alăptarii este aşezarea corecta a copilului la sân. Indiferent de pozitia pe care o alegi, asigură-te că sugarul a prins corect sânul.

Alăptatul în pozitia sezut.

Cele mai multe mame preferă să alăpteze în această pozitie. Este o pozitie comodă pentru mămici, ele ţinând copilul ca şi cum l-ar legăna. Copilul se aşază cu căpşorul în unghiul format de braţul şi antebraţul mamei. Poţi să-i susţii fesele sau coapsele cu mâna. Corpul bebelusului trebuie să fie îndreptat spre corpul tau. Pentru comoditatea ta şi a sugarului, o perna asezată sub copil şi una sub cotul tău sunt de mare ajutor, acestea oferind un sprijin considerabil. Cu cealalată mâna sustine-ti sânul şi atinge-l cu delicatete de gura sugarului pâna când acesta deschide larg guriţa şi cuprinde mamelonul. Areola se va afla în mare parte sau chiar în întregime în gura sugarului. Nasul copilului nu trebuie astupat de sân. Daca ti se pare ca nu poate respira prea bine, ridica putin sânul cu degetele si îi vei crea suficient spatiu pentru a respira.

Alăptarea la sân în pat, stând pe o parte

Dacă preferi această poziţie, trebuie să ai o pernă care să-ţi susţină spatele şi una între picioare. Sugarul trebuie să stea şi el culcat, cu faţa la tine. Mamelonul trebuie să se afle la o înăltime potrivită pentru sugar. Cu o mâna sprijină-ţi capul, iar cu cealaltă înconjoară bebeluşul ca şi cum ai încerca să-l legăni.

Poziţia „rugby”

Aşază-te într-un scaun comod sau în pat, înconjoară-te de mai multe perne în care să te sprijini. Sprijină-ţi braţul pe o pernă şi prinde trunchiul şi picioarele sugarului sub braţ, între corp şi cot, astfel încât să-I susţii capul cu mâna iar picioarele copilului să fie îndreptate perpendicular spre spătarul scaunului sau spre pernele pe care te-ai aşezat.

Cele mai bune poziţii de alăptat

0 Shares
Top articole:

Crezi ca ouale se pastreaza mai bine in frigider? La fel ca rosiile sau castravetii? Ei bine, te inseli! Sunt alimente care se pastreaza mai bine daca sunt tinute intr-un loc racoros, dar nu…

citeste continuarea ...

Oţetul de mere nu este bun doar pentru salate, acesta este şi un produs cosmetic natural şi extrem de eficient. În plus, este şi accesibil la preţ.

citeste continuarea ...

Bicarbonatul de sodiu este extrem de eficient impotriva cosurilor, a punctelor negre si pentru a calma pielea iritata.

citeste continuarea ...

Stiati ca uleiul de masline va poate ajuta sa va albiti dintii in mod natural, fiind eficient impotriva petelor si in prevenirea formarii tartrului?

citeste continuarea ...

Putem considera coarda de sarit ca cel mai bun aliat al nostru atunci cand vrem sa dam jos kilogramele in plus, sa scapam de celulita sau pur si simplu cand vrem sa ne simtim bine in pielea noastra.

citeste continuarea ...

Ştim deja de numeroasele efecte benefice pe care chefirul le are asupra sănătăţii întregului organism, dar ştiai că acesta face minuni şi asupra pielii noastre?

citeste continuarea ...

Mierea este un aliat puternic al unui sistem imunitar puternic. Insa este recomandat sa o consumam in timpul sarcinii?

citeste continuarea ...