Este normal ca bebelusul sa aiba scaun dupa fiecare alaptare?

Scaun frecvent bebelus

Este normal ca bebelusul sa aiba scaun dupa fiecare alaptare?

Da. Unii copii vor avea scaun dupa fiecare masa iar altii o dată la 3 zile. Ambele cazuri sunt normale, spun medicii pediatri.

Scaunul după fiecare masă este întâlnit, în mod special, în cazul nou-născuţilor. Dacă un nou-născut are scaun după aproape fiecare hrănire în timpul primelor săptămâni, este un semn că bebeluşul primeşte suficient lapte.

Tranzitul intestinal poate încetini între 3 şi 6 săptămâni, dar unii bebeluşi vor continua să murdărească scutecul după fiecare masă. Sunt chiar şi unii copilaşi de 1 anişor care au scaun şi de 5 ori pe zi.

Bebeluşii hrăniţi cu lapte praf (formula) în cele mai multe cazuri au scaune mai puţin frecvente ca cei alăptaţi. Dar dacă şi eu au scaun după fiecare masă este, de asemenea, o situaţie normală.

În general, în cazul în care activitatea intestinului bebeluşului este constantă, această frecvenţă a scaunului nu este îngrijorătoare. Cu toate acestea, în cazul în care există o schimbare bruscă în activitatea intestinului şi scaunul copilului devine mai apos, trebuie consultat medicul. Ar putea fi un semn de infecţie.

Bebeluşii care au hiperactivitate intestinală pot fi mai predispuşi iritaţiilor. Folosiţi o cremă împotriva iritaţiei ca o măsură de precauţie. În cazul în care zona funduleţului nu este înroşită, vaselina este de ajuns, dar dacă pielea bebeluşului este înroşită, folositi o cremă împotriva iritaţiei de scutec care conţine oxid de zinc.

Foto: http://www.flickr.com

0 Shares
Top articole:

Crezi ca ouale se pastreaza mai bine in frigider? La fel ca rosiile sau castravetii? Ei bine, te inseli! Sunt alimente care se pastreaza mai bine daca sunt tinute intr-un loc racoros, dar nu…

citeste continuarea ...

Oţetul de mere nu este bun doar pentru salate, acesta este şi un produs cosmetic natural şi extrem de eficient. În plus, este şi accesibil la preţ.

citeste continuarea ...

Bicarbonatul de sodiu este extrem de eficient impotriva cosurilor, a punctelor negre si pentru a calma pielea iritata.

citeste continuarea ...

Stiati ca uleiul de masline va poate ajuta sa va albiti dintii in mod natural, fiind eficient impotriva petelor si in prevenirea formarii tartrului?

citeste continuarea ...

Putem considera coarda de sarit ca cel mai bun aliat al nostru atunci cand vrem sa dam jos kilogramele in plus, sa scapam de celulita sau pur si simplu cand vrem sa ne simtim bine in pielea noastra.

citeste continuarea ...

Ştim deja de numeroasele efecte benefice pe care chefirul le are asupra sănătăţii întregului organism, dar ştiai că acesta face minuni şi asupra pielii noastre?

citeste continuarea ...

Mierea este un aliat puternic al unui sistem imunitar puternic. Insa este recomandat sa o consumam in timpul sarcinii?

citeste continuarea ...