Inghetata de cafea

inghetata de cafea

Retete inghetata de cafea

1 pahar lapte, 2 pahare frisca nebatutam 1 pahar cafea macinata, 1 pahar zahar tos, 4 galbenusuri, 1 pachet zahar vanilat, putina sare.

Se freaca galbenusurile bine, se toarna peste ele laptele cald in care s-a dizolvat zaharul si sare cat se ia cu doua degete, apoi cafeaua. Se pune vasul la baie-marina, amestecand continuu pana cand se glaseaza lingura. Inainte de a se raci crema complet, se aromeaza cu vanilie. Frisca se bate si se incorporeaza in crema rece, dupa care se toarna in tavite si se pune la inghetata. Se amesteca de cateva ori inainte de a se intari complet.

Inghetata se aranjeaza in cupe si se serveste simpla sau cu frisca. Cine doreste poate orna fiecare cupa si cu frisca amestecata cu putina cacao sau ciocolata de menaj rasa.

Inghetata de cafea fara ou

1 pahar lapte, 4 pahare frisca nebatuta, 1/2 pahar cafea macinata sau 1 lingura cu varf de cafea solubila (Ness) dizolvata in 1/2 pahar cu apa calda, 2 pahare zahar tos, 1 lingura cu varf faina, putina sare.

Se amesteca zaharul cu faina si cu varf de cutit sare, apoi se adauga laptele, cafeaua si frisca nebatuta.

Vasul se asaza la baia marina si se fierbe pana cand se glaseaza lingura.

Dupa ce se raceste crema complet, se toarna intr-un vas emailat sau in tavite si se da la frigider. Cand crema e pe jumatate inghetata, se amesteca de cateva ori pana cand se intareste complet.

Inghetata se serveste in cupe, cu piscoturi sau fursecuri vanilate. Se poate orna cu frisca.

Retete de inghetata de cafea