Jocurile şi sportul – rolul pe care-l au în socializarea copilului

Jocurile şi sportul – rolul pe care-l au în socializarea copilului

Jocurile şi sportul sunt importante pentru socializarea copilului, învăţându-l să coopereze, să meargă împreună cu alţii, să deprindă regulile de a juca rolul conducătorului, dar şi al coechipierului, să-şi evalueze şi să-şi aprecieze aptitudinile sale dar şi pe ale celorlalţi.

În primul an, micul şcolar iubeşte jocurile de construcţie şi colecţionează obiecte (timbre, cărţi poştale, fotografii, etichete etc.), practică sporturi şi jocuri sportive, urmăreşte emisiunile de radio şi televiziune.

Urmărirea emisiunilor la televizor capătă proporţii atunci când copiii nu au un grup de prieteni cu care să desfăşoare alte activităţi. În general, părinţii lasă copiii să stea cu orele în faţa televizorului, dar această înghiţire non-stop de imagini este dăunătoare (copilul acuză dureri de ochi, dă semne de tensiune nervoasă, are coşmaruri, manâncă prost –  mai ales când mănâncă în timp ce se uită la televizor, lucru care ajunge să obosească extrem de mult copilul.

0 Shares
Top articole:

Crezi ca ouale se pastreaza mai bine in frigider? La fel ca rosiile sau castravetii? Ei bine, te inseli! Sunt alimente care se pastreaza mai bine daca sunt tinute intr-un loc racoros, dar nu…

citeste continuarea ...

Oţetul de mere nu este bun doar pentru salate, acesta este şi un produs cosmetic natural şi extrem de eficient. În plus, este şi accesibil la preţ.

citeste continuarea ...

Bicarbonatul de sodiu este extrem de eficient impotriva cosurilor, a punctelor negre si pentru a calma pielea iritata.

citeste continuarea ...

Stiati ca uleiul de masline va poate ajuta sa va albiti dintii in mod natural, fiind eficient impotriva petelor si in prevenirea formarii tartrului?

citeste continuarea ...

Putem considera coarda de sarit ca cel mai bun aliat al nostru atunci cand vrem sa dam jos kilogramele in plus, sa scapam de celulita sau pur si simplu cand vrem sa ne simtim bine in pielea noastra.

citeste continuarea ...

Ştim deja de numeroasele efecte benefice pe care chefirul le are asupra sănătăţii întregului organism, dar ştiai că acesta face minuni şi asupra pielii noastre?

citeste continuarea ...

Mierea este un aliat puternic al unui sistem imunitar puternic. Insa este recomandat sa o consumam in timpul sarcinii?

citeste continuarea ...