Sucul de mere la copiii mici

Suc de mere la copiii mici

Sucul de mere este adesea recomandat atunci cand copilul este bolnav sau are un virus stomacal. Dar trebuie sa stiti ca exista probleme de sanatate ale copiilor asociate cu sucul de mere.

Este de preferat ca un copil sa consume fructele intregi, avand un continut mai mare de fibre, dar nici sucul de fructe nu este o alegere proasta. Acidul citric prezent in sucul de mere (desi intr-o proportie mult mai mica decat in sucul de portocale), poate creste absorbtia de fier.

Sucul de mere are o concentratie ridicata de carbohidrati (zahar), iar prea mult suc de mere poate provoca dureri de stomac. In cazul in care copilul sufera de dureri stomacale frecvente, eliminati sucul de mere din alimentatia lui pentru a vedea daca acesta era cauza.

Sucul de mere poate provoca, de asemenea, scaune moi sau diaree.

Atunci cand vrei sa introduci sucul de mere in alimentatia micutului tau, injumatateste-l cu apa pentru a fi mai bland cu burtica copilului.

Cat suc de mere trebuie sa bea un copil?

Din pacate, sucul de mere asigura destul de putini nutrienti. In unele sucuri de mere din comert este adaugata vitamina C, dar in afara de asta, nu are prea multe altele de oferit.

Multi parinti ofera suc de mere pur si simplu ca o alternative la apa pura. Sucul de mere este plin de calorii si, astfel, permitand copilului sa bea prea mult, isi va simti stomacul plin si nu va mai vrea sa mai manance si alte alimente mai importante si mai bogate in substante nutritive.

Daca copilul tau este innebunit dupa sucul de mere, este recomandat ca acesta sa nu bea mai mult de 150 -180 ml de suc de mere pe zi. Daca copilul obisnuia sa bea mai mult, iti sugeram sa incepi sa reduci treptat cantitatea de suc oferita. Dilueaza-l cu apa, in prima faza la 50:50, apoi mareste incet cantitatea de apa. Incearca sa-l convingi sa bea lapte sau un alt suc mai hranitor in locul sucului de mere. Daca copilul are cativa anisori, poti face urmatorul lucru. De exemplu, seara, cand cere suc de mere, ii poti spune ca nu mai este in casa suc de mere, dar poate alege dintre un pahar de lapte sau un suc de portocale. Astfel, daca ii oferiti altceva in schimb, copilul mai are un oarecare control asupra situatiei, iar tu vei sta linistita ca nevoile lui nutritionale sunt indeplinite.