10 remedii antistres

10 remedii antistres

Stresul este unul dintre cele mai mari pericole ale timpurilor noastre. Nu este o boala, dar dacă nu vă gestionaţi stresul în mod corespunzător, aceasta poate fi cauza multor probleme de sănătate. Iată câteva trucuri care ne ajută să înlăturăm stresul.

Cel mai bun remediu antistres este sportul. Indiferent cât de stresată şi obosită ai fi, nu renunţa niciodată la programul tău obişnuit de sport.

Oamenii tind să mănânce atunci când sunt stresaţi. Ronţăitul nu este un lucru rău, chiar ne scapă de stres, dar îţi recomandăm câteva snacks-uri sănătoase: nuci, fructe, migdale.

Pregăteşte-te pentru ziua de mâine. Fă-ţi o listă cu lucrurile pe care trebuie să le faci a doua zi. Vei avea sentimentul că ţii lucrurile sub control.

Scoate bani de la bancomat o dată pe săptămână. Dacă foloseşti cardul de fiecare dată când faci cumpărături, te stresezi când realizezi câţi bani cheltui.

Dezvoltarea tehnologică aduce un plus de stres în viaţa noastră. Din cauza telefonului mobil şi al internetului, avem senzaţia că nu terminăm treaba niciodată. Limitează convorbirile şi statul pe net la perioada petrecută la serviciu. Dacă nu poţi face asta, limitează verificatul telefonului şi email-urilor o dată la o oră.

Când ai o zi infernală, fă nişte pauze scurte în care te vei rupe de tot ce e în jurul tău. Detaşează-te de treburile urgente şi fă lucruri care-ţi fac plăcere.

Când treci printr-un moment stresant, gândeşte-te la un moment din trecut când ai trecut prin situaţii similare. Vei vedea astfel că există mereu soluţii.

Vorbeşte despre lucrurile care te frământă cu priteneii cu rudele iar dacă nu poţi, scrie totul într-un jurnal.

Cel mai rapid remediu antistres este o porţie bună de râs. Citeşte bancuri, uită-te la o comedie bună şi nu mai lua lucrurile foarte în serios.

Alocă-ţi mai mult timp pentru tine: un masaj corporal sau facial, o vizită la manichiuristă sau pedichiuristă pot face minuni.

0 Shares
Recomandari Despre-copii.com

Papadia se recomanda ca medicament in toate bolile in care exista un dezechilibru glandular.

citeste continuarea ...

Fructele de kiwi contin o cantitate remarcabila de vitamina C, E si A.

citeste continuarea ...

Se poate vorbi, fara nicio exagerare, de o veritabila arta in ceea ce priveste mentinerea calmului. Fiind mai calmi, privim mai realist situatiile, obtinem rezultate mai bune in tot ceea ce facem, suntem mai apreciati si mai respectati.

citeste continuarea ...

Continutul inalt de fibre hidrosolubile din ovaz creeaza o senzatie de satietate, de aceea taratele de ovaz sunt din ce in ce mai utilizate in curele de slabire.

citeste continuarea ...