A doua saptamana de sarcina

Sarcina pe saptamani: a doua saptamana de sarcina

Deci poate sa sune ciudat, in a doua saptamana de sarcina, nu esti inca gravida. Fertilizarea ovulului de catre spermatozoid se va petrece abia la sfarsitul acestei saptamani.

In aceasta saptamana se poate confirma sarcina printr-un test de urina. Testele de sarcina, care se vand la orice farmacie fara prescriptie medicala, detecteaza prezenta hormonului gonadotropina corionica umana. Exclusiv secretat in timpul sarcinii, acest hormon este prezent in sange la aproximativ zece zile de la fertilizare, iar in urina cateva zile mai tarziu. In cazul in care testul este pozitiv, medicul ginecolog iti va recomanda un test de sange pentru a confirma rezultatul.

Ce se intampla in corpul mamei in a doua saptamana de sarcina?

In a doua saptamana de sarcina este momentul propice de a concepe un copil. Daca ai contacte sexuale neprotejate in timpul ovulatiei, poti ramane gravida. Atunci cand partenerul tau ejaculeaza, milioane de spermatozoizi vor „calatori” prin vagin. Atunci cand primul spermatozoid va penetra ovului, atunci va avea loc fertilizarea. Atunci cand acest lucru se va intampla, vei fi gravida – desi cele mai multe dintre femei nu vor avea niciun simptom in aceste zile. Unele femei gravide se pot confrunta cu o stare de balonare si constipatie chiar si in aceasta etapa timpurie a sarcinii.

A doua saptamana de sarcina