Chefirul şi efectele benefice pentru piele

chefir sanatate

Ştim deja de numeroasele efecte benefice pe care chefirul le are asupra sănătăţii întregului organism, dar ştiai că acesta face minuni şi asupra pielii noastre?

Chefirul conţine acizi alfa-hidroxilici care reduc semnele de îmbătrânire a pielii, cum ar fi ridurile sau petele care apar odată cu vârsta. Chefirul este o băutura lactato acidă care dizolvă lipidele pe care celulele bătrâne ale pielii le deţin şi ajută la eliminarea celulelor moarte ale pielii. Acizii alfa-hidroxidici reduc, de asemenea, apariţia pistruilor şi a cicatricilor.

Chefirul contribuie la îmbunătăţirea generală a sănătăţii şi aspectului pielii tale căreia îi va aduce o strălucire nouă.

În primul rand, chefirul este un demachiant facial natural. Poţi prepara o loţiune demachiantă, folosind următoarele ingrediente:
– chefir,
– făina de ovăz
– bicarbonat de sodiu.

Tot ce trebuie să faci este să amesteci făina de ovăz şi chefirul iar apoi să adaugi puţin bicarbonat de sodiu.

Aplica amestecul pe faţă, gât şi decolteu cu mişcări circulare.

Astfel, vei avea o piele mai curată, mai strălucitoare şi mai sănătoasă.

masca cu chefir

Masca cu chefir

Dacă te grăbesti şi vrei să-ţi faci o mască facială rapidă, ce poate fi mai simplu ca un simplu chefir aplicat direct pe faţă?

Un alt tratament facial pe care-l poţi încerca este o mască cu chefir, miere şi fulgi de ovăz.

Ai nevoie de :
– ½ ceaşcă cu fulgi de ovăz,
– ¾ cană chefir şi
– 2 linguri de miere.

Amestecă chefirul cu fulgii de ovăz şi pune compoziţia astfel rezultată la frigider timp de 10 ore.

După acest interval, scoate fulgii din compoziţie şi adauga mierea după care amesteca bine.

Aplică masca pe tenul curat şi lasă-o să acţioneze 20 de minute după care clăteşte bine cu apă călduţă. Această mască facială este, în special, indicată pentru tenul gras. Dacă nu ai la dispoziţie fulgi de ovăz şi miere, chiar şi chefirul singur aplicat pe piele va face minuni, acesta având un efect calmant asupra pielii.

Bacteriile conţinute de chefir acţionează ca un scut împotriva majorităţii problemelor de sănătate cu care se poate confrunta organismul, inclusiv problemele de piele.

4 Shares