Alimente si medicamente incompatibile

alimentele si medicamentele

Combinatia dintre alimente si medicamente se poate transforma intr-o problema destul de grava, avertizeaza doctorii. Iata 10 sfaturi pentru evitarea unor asemenea riscuri.

Nu amestecati mancarea cu alimentele, daca acest lucru nu este prescris de medic. Acizii si sarurile din mancare pot intra in combinatie cu medicamentele, modificansu-le astfel efectul.

Nu puneti medicamentele in lichide fierbinti. Caldura le poate altera continutul.

Nu beti alcool. Acesta modifica si medicamentul si continutul sangelui. Actiunea medicamentului poate fi una periculoasa si poate consta in scaderea suportabilitatii sau in intensificarea efectelor nedorite. Combinatia dintre alcool si calmante, antidepresive si somnifere reprezinta cazuri care impugn deseori chemarea “salvarii”.

Nu luati vitamine si saruri minerale o data cu medicamentele. Riscul este ca primele sa intre in reactie cu ultimele sis a le modifice total efectul.

Nu beti cafea dupa anestezie chiar si dupa cea facuta pentru scoaterea unui dinte pentru ca efectul anesteziei va disparea, iar durerea se va amplifica.

Nu consumati antidepresive daca ati consumat banana, branzeturi sau salam, sau daca ati baut bere. Tensiunea ar putea creste periculos.

Antibioticele nu sunt compatibile cu portocalele, cafeaua, lamaile si grapefruit-urile, tomatele, coca-cola, vinul. Acestea le reduce efectul. De asemenea, pot cauza dureri cardiace, tulburari ale respiratiei si transpiratie abundenta.

Medicamentele impotriva bronsitei nu sunt compatibile cu ceaiul, cafeaua, coca-cola si ciocolata pentru ca acestea le reduce efectul.

Nu mancati cartofi prajiti cand luati calmante. Cartofii maturi contin substante care scad efectul medicamentelor.

Nu consumati spanac daca luati anticoagulante (de exemplu, tratarea tromboflebitei). Substantele din spanac activeaza vitamina K din ficat si limiteaza actiunea medicamentului.

1 Shares