Arta de a fi calm. Sfaturi care te vor ajuta sa-ti mentii calmul

Se poate vorbi, fara nicio exagerare, de o veritabila arta in ceea ce priveste mentinerea calmului. In interesul sanatatii, aceasta merita a fi insusita. Fiind mai calmi, privim mai realist situatiile, obtinem rezultate mai bune in tot ceea ce facem, suntem mai apreciati si mai respectati.

cum sa fii calma

Multi dintre noi, suprasolicitati din punct de vedere intelectual, fizic sau psihic, sustinem ca este imposibil sa ne mentinem calmul. Si totusi, daca aceia dintre noi care suntem in situatia de a ne pierde calmul, am da dovada de mai multa vointa si intelegere, am incerca sa ne intelegem mai bine pe noi insine, si am tine seama de neajunsurile la care ne expunem (nu numai in ce priveste relatiile personale cu semenii, dar si problemele de sanatate care apar: boli de inima, boli nervoase, ulcer, scadera capacitatii de munca) am intelege de ce este atat de necesar sa ne mentinem calmul. Cei care au boli cronice trebuie cu atat mai mult sa-si stapaneasca nervii, pentru a nu-si agrava boala.

Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa-ti mentii calmul:

* incearca sa privesti cu luciditate reprosurile care ti se fac cu privire la activitatea profesionala sau de alta natura;
* daca se ivesc conflicte pe strada, in restaurant, la locul de munca, calmul trebuie intotdeauna sa primeze. Se stie ca cel care cedeaza primul dovedeste ca are mai multa intelepciune si ca tine mai mult la sanatatea sa;
* felul in care muncesti trebuie sa fie organizat, altfel o sa te confrunti cu surmenaj iar sistemul tau nervos o sa  se dezechilibreze;
* o viata familiala linistita este de mare importanta pentru mentinerea echilibrului nervos;
* daca te-ai confruntat cu situatii nedorite ce nu au putut fi evitate, iar rezultatele au fost nopti nedormite, tulburari, este bine sa consulti un medic. Poate este necesar sa ti se prescrie unele medicamente (somnifere, calmante, tonice);
* exercitiile fizice zilnice influenteaza pozitiv sistemul nervos central. Respecta orele de somn, evita abuzul de alcool si tutun, adopta o alimentatie sanatoasa, si toate acestea isi vor pune amprenta asupra starii tale de bine.

Recomandari Despre-copii.com

Continutul inalt de fibre hidrosolubile din ovaz creeaza o senzatie de satietate, de aceea taratele de ovaz sunt din ce in ce mai utilizate in curele de slabire.

citeste continuarea ...

Crezi ca ouale se pastreaza mai bine in frigider? La fel ca rosiile sau castravetii? Ei bine, te inseli! Sunt alimente care se pastreaza mai bine daca sunt tinute intr-un loc racoros, dar nu…

citeste continuarea ...

Conform ultimelor studii realizate de cercetatorii americani, ne putem proteja de cancerul ovarian prin schimbarea obiceiurilor alimentare, dar si cu 2 pahare de ceai negru pe zi.

citeste continuarea ...

Stiati ca uleiul de masline va poate ajuta sa va albiti dintii in mod natural, fiind eficient impotriva petelor si in prevenirea formarii tartrului?

citeste continuarea ...