Astenia de primavara – cum o potolim?

Astenia de primăvară

Astenia de primavara

Iarna ne-a prăduit atât de vitamine, cât şi de energia din organism. Ne simţim obosiţi, suntem palizi. Ce facem pentru a ne găsi primăvara în cea mai bună formă fizică şi psihică.

Femeile trebuie să beneficieze de produse ce furnizează vigoare, care menţin echilibrul hormonal, controlează osteoporoza, sporesc rezistenţa fizică, previn anemia. Trebuie să-i furnizăm organismul surse de fier şi vitamina C necesare pentru echilibrul psihic.

In cazul asteniei de primavara la batrani, se recomandă produse pe bază de Ginseng care, prin compoziţia lor, ajută activitatea cerebrală şi-i menţin într-o formă bună. Produsele pe bază de Ginseng, propolis, drojdie de bere (pentru un aport de vitamina B) şi Ginco-Biloba facilitează circulaţia cerebrală şi periferică.


Nu doar adulţii se confruntă cu astenia de primăvară, ci şi copiii. De regulă, primăvara aceştia se pot simţi foarte obosiţi, nu au chef de joacă şi le piere pofta de mâncare. Suplimentele vitaminizante se recomandă copiilor cu vârsta între 2 şi 14 ani, dar şi celor cu astenie fizică ori celor cărora le-a dispărut apetitul. Aceste amestecuri de vitamine, minerale şi plante se asimilează foarte uşor.

Primăvara este anotimpul în care alergiile înfloresc asemeni florilor. În acest anotimp, pe alergici îi pândesc rinitele, rinosinuzitele, astmul bronşic. Alergicilor li se recomandă: substanţe pe bază de scoarţă de pin maritim (blochează producerea histimelor în organism), vitamine, minerale, aminoacizi, acizi graşi esenţiali, rădăcină de brusture, rădăcină de cicoare, trei fraţio pătaţi. Dacă aveţi astm bronşic, bronşită cronică asmatiformă, încercaţi extractul de muguri de călin. În cazul stărilor inflamatorii recidivante – extractul din mlădiţe de măceş – care este şi un vitaminizant. Este indicat şi în rinofaringitele repetate la copii sau boli respiratorii de natură alergică.

Dacă starea voastră nu se ameliorează, consultaţi medicul!

Recomandari Despre-copii.com

Continutul inalt de fibre hidrosolubile din ovaz creeaza o senzatie de satietate, de aceea taratele de ovaz sunt din ce in ce mai utilizate in curele de slabire.

citeste continuarea ...

Crezi ca ouale se pastreaza mai bine in frigider? La fel ca rosiile sau castravetii? Ei bine, te inseli! Sunt alimente care se pastreaza mai bine daca sunt tinute intr-un loc racoros, dar nu…

citeste continuarea ...

Conform ultimelor studii realizate de cercetatorii americani, ne putem proteja de cancerul ovarian prin schimbarea obiceiurilor alimentare, dar si cu 2 pahare de ceai negru pe zi.

citeste continuarea ...

Stiati ca uleiul de masline va poate ajuta sa va albiti dintii in mod natural, fiind eficient impotriva petelor si in prevenirea formarii tartrului?

citeste continuarea ...