Atacuri de panica – simptome, cauze, tratament

atac de panica

Care sunt simptomele atacurilor de panica?

Iata care sunt simptomele atacurilor de panica:

* Durere si presiuni in regiunea toracica
* Senzatia de sufocare, respiratie sacadata
* Ameteli sau lesin (sincopa), senzatie de nesiguranta pe picioare
* Frica de moarte, sentimentul ca vei muri in acel moment
* Frica de nebunie sau ca-ti pierzi controlul
* Anxietate sau ingrijorare excesiva fara nici un motiv real
* Senzatia de caldura si de frig (imbujorare si frisoane)
* Greturi si dureri abdominale
* Parestezii, amorteli, senzatii de intepatura
* Palpitatii, tahicardie
* Respiratie scurta, zgomotoasa
* Transpiratie abundenta
* Tremur, tensiune musculara

Diagnosticul de atac de panica include prezenta a cel putin patru din aceste 13 simptome.

Cauzele atacurilor de panica

Stresul psihosocial declanseaza frecvent tulburari de anxietate si poate provoca o predispozitie genetica. Atacurile de panica sunt mediate de anomalii ale sistemului neuro-transmitator.

Printre factorii de risc amintim problemele sociale si financiare, boli cronice, istoric familial, lipsa sprijinului social.

Atacuri de panica – tratament

Psihoterapie –  tratament adjuvant la cel medicamentos. Medicamentos – benzodiazepine (pentru o perioada scurta sau o luna), antidepresive triciclice, inhibitori ai recaptarii secretoninei. Tratamentul se face numai la indicatia si sub supravegherea medicului.

Desi este foarte neplacut pentru cei care trec printr-o asemenea experienta, atacul de panica nu este periculos.

Panica este o stare emotionala acuta sau cronica, insotita de simptome fizice. In starile de panica este afectat sistemul nervos. Panica este actualmente boala cu incidenta cea mai mare. De la evenimentele din 11 septembrie 2001, ea a devenit cea mai comuna afectiune psihiatrica din Statele Unite. Intr-un an, panica afecteaza o treime din populatia Americana. Aceasta maladie psihica se observa de obicei la persoane intre varstele de 20 si 45 de ani, iar sexul afectat este cu precadere cel feminin. Se imbolnavesc de panica 5,27 femei fata de 3,87 barbati.

Recomandari Despre-copii.com

Continutul inalt de fibre hidrosolubile din ovaz creeaza o senzatie de satietate, de aceea taratele de ovaz sunt din ce in ce mai utilizate in curele de slabire.

citeste continuarea ...

Crezi ca ouale se pastreaza mai bine in frigider? La fel ca rosiile sau castravetii? Ei bine, te inseli! Sunt alimente care se pastreaza mai bine daca sunt tinute intr-un loc racoros, dar nu…

citeste continuarea ...

Conform ultimelor studii realizate de cercetatorii americani, ne putem proteja de cancerul ovarian prin schimbarea obiceiurilor alimentare, dar si cu 2 pahare de ceai negru pe zi.

citeste continuarea ...

Stiati ca uleiul de masline va poate ajuta sa va albiti dintii in mod natural, fiind eficient impotriva petelor si in prevenirea formarii tartrului?

citeste continuarea ...