Avocado – 8 beneficii ale acestui fruct minune

avocado beneficii sanatate

Avocado este unul din acele fructe care va vor surprinde prin numeroasele beneficii pe care le are asupra organismului nostru. Bogat in vitamine, acizi grasi si oligoelemente, avocado este un aliat de nadejde nu numai al sanatatii dar si al frumusetii noastre.

Iata cateva din proprietatile terapeutice ale acestui fruct minune

1. Halena sau respiratia urat mirositoare. Avocado este considerat o “apa de gura” naturala si este un remediu impotriva respiratiei urat mirositoare. Este eficient in indepartarea putrefactiei intestinale sau de descompunere, acesta fiind una din cauzele principale ale respiratiei urat mirositoare.

2. Avocado este un aliat al frumusetii pielii si parului datorita continutului ridicat de vitamina E continuta in pulpa si a proprietatilor calmante ale semintelor de avocado. Avocado stimuleaza formarea de colagen. Prin aceasta, avocado ajuta la combaterea imbatranirii pielii, de aceea este nelipsit din cremele cosmetice.

3. Este un ajutor in problemele pielii, cum ar fi eczemele sau dermatitele.

4. Reduce si regleaza tensiunea arteriala. Prin continutul ridicat de potasiu, avocado ajuta la reglarea tensiunii arteriale, protejand organismul impotriva bolilor circulatorii, problemelor cu inima si accidentelor vascular cerebrale.

5. Previne si vindeca bolile de stomac si ulcerul duodenal; stimuleaza motilitatea intestinala.

6. Imbunatateste vederea. Avocado, fiind un puternic antioxidant, ajuta la neutralizarea radicalilor liberi, imbunatatind vederea si prevenind problemele oculare, cum ar fi astigmatismul, cataracta si glaucomul.

7. Este util in lupta impotriva colesterolului si previne ateroscleroza.

8. Avocado ajuta la absorbtia de calciu si fosfor in organism, datorita continutului ridicat de vitamina D.

Informaţii nutritionale pentru 100 grame de avocado

Total: 183 calorii.
Grasime: 15 grame.
Proteine​​: 3 g.
Carbohidratii: 9 grame.
Fibre: 9 grame.
Acid folic: 18% din necesarul zilnic
Vitamina B6: 12% din necesarul zilnic
Vitamina C: 12% din necesarul zilnic
Magneziu 6% din necesarul zilnic

0 Shares