Bolile legate de vremea rece

Atunci când temperature scade sub 5°C, copiii mici nu trebuie să stea afară perioade lungi de timp, ei riscând să se confrunte cu hipotermie si degerături.

Hipotermia.

Este rezultatul pierderii căldurii corpului în urma expunerii prelungite la temperature scăzute. Simpotemele care apar la copii sunt: pielea rece, înroşirea puternică, somnolenţă, tremurat, vorbire confuză. Dacă temperature copilului scade sub 34°C, apelaţi la îngrijire medicală şi încălziţi urgent copilul.

Degeratul.

Determina pierderea simţului şi a culorii în partea corpului afectată de îngheţ. Zonele corpului cele mai des afectate sunt nasul, urechile, obrajii, barbia, degetele de la mâini şi de la picioare. Pentru a trata degerăturile acoperiţi cu apă caldă (nu fierbinte) zonele afectate sau încercaţi să încălziţi cu propriul corp, darn u masaţi sau frecaţi. Nu folosiţi căldură eminată de radiatoare, şemineuri, sobe.

Foto: http://www.flickr.com/photos/limaoscarjuliet/4356307935/
Recomandari Despre-copii.com

Continutul inalt de fibre hidrosolubile din ovaz creeaza o senzatie de satietate, de aceea taratele de ovaz sunt din ce in ce mai utilizate in curele de slabire.

citeste continuarea ...

Crezi ca ouale se pastreaza mai bine in frigider? La fel ca rosiile sau castravetii? Ei bine, te inseli! Sunt alimente care se pastreaza mai bine daca sunt tinute intr-un loc racoros, dar nu…

citeste continuarea ...

Conform ultimelor studii realizate de cercetatorii americani, ne putem proteja de cancerul ovarian prin schimbarea obiceiurilor alimentare, dar si cu 2 pahare de ceai negru pe zi.

citeste continuarea ...

Stiati ca uleiul de masline va poate ajuta sa va albiti dintii in mod natural, fiind eficient impotriva petelor si in prevenirea formarii tartrului?

citeste continuarea ...