Cum putem opri hemoragia nazală

Cum putem opri hemoragia nazala?

Hemoragiile nazale se opresc de obicei de la sine, dar putem interveni pentru a grăbi oprirea afecţiunii. Vă vom prezenta în continuare remedii care sunt la îndemâna oricui.

Cel mai bun leac împotriva hemoragiei nazale este acela de a apăsa timp de câteva minute cu degetul nasul spre osul nazal. Vom face acest lucru stând în picioare sau pe un scaun şi în niciun caz în poziţia culcat deoarece cu cât capul va fi mai jos, cu atât mai mult sânge va pătrunde în el, amplificând hemoragia. Dacă ţinem capul în sus, hemoragia se opreşte treptat şi vasul plesnit se va cicatriza. Hemoragia se va opri atunci când se va forma o cojiţă pe locul cu pricina. În niciun caz nu trebuie să încercăm să îndepărtăm cojiţa; riscăm ca hemoragia să reînceapă.

Un alt lucru pe care trebuie să-l faci este să respiri pe gură. De asemenea, aplică o compresă rece şi moale din jurul nasului în timp ce vei continua să-l prinzi între degete.

Dacă totuşi nu izbutim să oprim hemoragia prin procedurile arătate anterior, putem încerca stoparea ei prin comprese cu apă rece aplicate la ceafă. Prin reflex, aceste comprese determină contracţia vaselor sangvine din nas.

Se mai pot aplica tampoane de vată îmbibate cu un hemosistant sau insuflarea unui amestec de apă cu oţet. Aceste remedii vor fi capabile sa oprească scurgerea sângelui, dar ele irită mucoasa nasului, care este foarte sensibilă.

0 Shares
Recomandari Despre-copii.com

In general, otetul de mere este bun pentru sanatate. Dar stiai ca acesta joaca un rol important si in frumusetea parului nostru?

citeste continuarea ...

Cele mai des intalnite boli ale stomacului sunt gastritele, ulcerul si complicatiile lui. Multe dintre acestea se datoresc unei alimentatii irationale.

citeste continuarea ...

Continutul inalt de fibre hidrosolubile din ovaz creeaza o senzatie de satietate, de aceea taratele de ovaz sunt din ce in ce mai utilizate in curele de slabire.

citeste continuarea ...

Bogat in vitamine, acizi grasi si oligoelemente, avocado este un aliat de nadejde nu numai al sanatatii dar si al frumusetii noastre.

citeste continuarea ...